Savez za promjene odbio sastanak s Dodikom

Savez za promjene odbio sastanak s Dodikom Izvor: N1

Predstavnici Saveza za promjene neće se odazvati na konsultativni sastanak, koji je predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio za subotu, 14. oktobra, u vezi s radom Suda i Tužilaštva BiH, nezvanično saznaje Fena.

Dodik je na razgovore pozvao predsjednika Narodne skupštine RS-a Nedeljka Čubrilovića, premijerku Željku Cvijanović, ministre policije i boračkih pitanja, predsjednike političkih partija u Narodnoj skupštini RS-a, te predstavnike tog bh. entiteta u institucijama BiH.

Poziv na sastanak upućen je boračkim i udruženjima ratnih vojnih invalida, bivših logoraša, Udruženju žena žrtva rata u RS-u te Centru Vlade RS-a za istraživanje rata, ali i mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu.

Na Dodikovom spisku pozvanih je ukupno 30 osoba.

Konsultativni sastanak je sazvao, kako je naveo, povodom odluke Suda BiH o oslobađajućoj presudi Naseru Oriću, "radi dogovora o daljem preduzimanju mjera u vezi s tom presudom".

Dodik je jučer na Palama rekao da je presuda Oriću “nedopustiva i da se preko ovakvog rada Suda i Tužilaštva BiH ne može preći”.

Kazao je i da nije protiv toga da se u okviru nekog drugog rješenja zadrže Sud i Tužilaštvo BiH, ali definisani na drugačijim osnovama od postojećih. Ponovo je pozvao Srbe koji rade u ovim institucijama da ih napuste te najavio da će im tim povodom pojedinačno uputiti i pismo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 22

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Slaba opozicija

Savez za promjene ce po prognaozama na sledecim izborima dobiti jedva 25 %, a Dodik na zalost opet pobjedu sa preko 40%. Opozicije umjesto da se profesionalizira i prestane sa koje kakvim bojkotima. To im, kako vidimo ne donosi nista.

0 0

SrbIN

25% za tzv. SzP je preoptimističan procenat. Sve iznad 18-20% može se smatrati uspjehom. Ne može se služiti Bakiru i očekivati da gradjani Republike Srpske to podrže.

0 0

Mona

Kakve veze ima Bakir, ti ljudi znaju sta rade niti im treba Dodik, a niti Bakir i Sarajevo. Prelila se casa. Dosta Dodikovanja.

2 1

* Sva polja su obavezna