Novi dan: Otvorenje Binga u Mostaru

Novi dan: Otvorenje Binga u Mostaru Izvor: N1

Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo saopćio je da nisu uspjeli njihovi višemjesečni pregovori s poslodavcima te su za danas najavili generalni štrajk do ispunjenja njihovih zahtjeva.

Uživo ćemo biti sa zdravstvenim radnicima, a o svemu će izvještavati naša Ivana Crnogorac.

Sport je u BiH odavno na niskim granama, a čini se da i te niske grane polako pucaju. Naime, Mirsad Đonlagić, Sejo Bukva i Mevludin Delibašić podnijeli su ostavke na funkcije u Košarkaškom savezu BiH. Samir Avdić, legendarni kapiten košarkaške reprezentacije BiH iz njenih najtežih vremena, biće gost Novog dana.

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa obilježava se svake godine 13. oktobra na osnovu rezolucije Generalne skupštine UN-a iz 2009. godine, a posvećen je borbi za smanjenje rizika od prirodnih katastrofa - pojava koje nastaju djelovanjem prirodnih sila. O ovom danu za N1 će govoriti direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak.

Uživo ćemo biti i u Mostaru. Veliki tržni centar Bingo u predgrađu Mostara u potpunosti je izgorio u aprilu, a štete se procjenjuju na više miliona. Prognoze da Bingo ponovo otvori svoja vrata bile su - mjesec septembar, no prema svemu sudeći, radnici se vraćaju na svoja mjesta i ranije. Kada, saznat ćemo od naše Đenane Kaminić.

Bavićemo se sportom i pred kraj emisije i to ćemo slikom do Vogošće, gdje bi u nedjelju trebalo da bude održana prva utakmica 2. kola EHF Challenge kupa između RK Vogošća i rukometnog kluba Holon Izraela.

Dobro jutro će vam poželjeti Merima Šemić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: novi dan

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna