Baždarević i Džindić gosti Dana uživo

Baždarević i Džindić gosti Dana uživo Izvor: N1

Roditelji osnovaca u KS dobili su anketni listić putem kojeg treba da se izjasne da li će njihova djeca pohađati nastavu na bosanskom, srpskom ili hrvatskom jeziku. Uz prilično nejasnu interpretaciju resornog ministra Kazazovića ova vijest je uzburkala i sarajevsku, ali i bh. javnost uopće.

Dok se jedni užasavaju novih podjela ili škole pod tri krova, drugi smatraju da je itekako važno da Bošnjaci imaju pravo odlučiti da njihova djeca uče na bosanskom, a ne na nekom drugom jeziku. U Danu uživo tematiziramo ovu priču.

U Sarajevu će se od 19. do 21. oktobra održati "Sarajevski festival turizma", a jučer je upriličeno i potpisivanje sporazuma o partnerstvu na zajedničkoj organizaciji ove manifestacije između Turističke zajednice KS i KJP Centra Skenderija. Sa nama u Danu uživo direktori Nermin Muzur i Amer Kapo.

Rudar noćne smjene Rudnika mrkog uglja Breza smrtno je stradao u noći između ponedjeljka i utorka na radnom mjestu. Federalni ministar energetike, industrije i rudarstva Nermin Džindić poručio da će Ministarstvo i Vlada učiniti sve kako bi se sigurnost u rudnicima podigla na veći nivo i kako bi se smanjio broj nesreća. Šta konkretno i kada namjeravaju poduzeti, saznajte u Danu uživo!

Porazom od Belgije, kolo prije kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Bosna i Hercegovina je izgubila sve šanse da se nađe u baražu, čime je neuspješno okončan još jedan kvalifikacioni ciklus. Pobjeda u Estoniji na kraju samo je ublažila gorak okus u ustima navijača, ali i igrača i Mehmeda Baždarevića, koji zbog isteka ugovora na kraju ovih kvalifikacija više nije selektor najbolje fudbalske selekcije BiH. Mehmed Baždarević je sa nama putem telefona direktno iz Pariza.

Mirsad Đonlagić, Sejo Bukva i Mevludin Delibašić podnijeli su ostavke na funkcije u Košarkaškom savezu BiH. Poručuju kako je KSBiH pred gašenjem, a da državu sport ne interesuje. Izvještavamo o detaljima ove priče

BiH itekako ima zlatnu djecu i zlatne sportiste i sportistkinje. Jedna od njih je 14 godišnja Katarina Krajišnik, osvajačica zlata na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Zlatna Katarina naša je današnja gošća!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Dan uživo

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna