Ljajić o zvižducima Vučiću tokom posjete Novom Pazaru

Ljajić o zvižducima Vučiću tokom posjete Novom Pazaru Izvor: Anadolija

Govoreći o ovosedmičnoj posjeti predsjednika Turske Srbiji, ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić je danas kazao da se "uvijek stvari mogu problematizovati" i da se "mogao čuti i neki žvizduk" u srijedu kada su Recep Tayyip Erdogan i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bili u Novom Pazaru.

Upitan o zviducima Vučiću i natpisu "Sultane Erdogane" u Novom Pazaru, Ljajić je za Radio-televiziju Vojvodine kazao da je "skoro bio identičan" broj zastava Turske i Srbije, i primjetio da niko ne pominje transparent ''Vučić - Erdogan''.

"Na svakom mjestu gdje je bila turska zastava, bila je i srpska... Ali se čuo jedan ili dva, ili ako hoćete, pet zvižduka, i to na početku. Pretpostavljam da su ljudi očekivali da možda Erdogan prvi govori, a, da se to desilo, siguran sam da nijedan zvižduk ne bi bio. Poslije toga je Erdogan 17 puta spomenuo Vučićev doprinos unapređenju srpsko-turskih odnosa i situacije u samom Sandžaku", rekao je Ljajić.

Ljajić je ocijenio da je posjeta Erdogana veoma važna za unapređenje ekonomskih odnosa i povećanje turskih investicija u Srbiji i kazao je turska strana najavila 4.000 novih radnih mjesta u Srbiji gdje turske kompanije već zapošljavaju 8.000 radnika.

Ministar je rekao da se vodilo računa o svakom detalju organizacije posjete Erdogana i dodao da, "s obzirom na ogromnu organizaciju, bezbjednosne rizike, i sve ono što je pratilo tu posjetu, možemo biti više nego zadovoljni".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 11

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Bubamara

Kako nategnuta situacija od početka i sad je pokušavaju peglat. Nije nego. Svi znamo koliko se volimo i ko koga. Privatno o ekonomiji a ne o lažnoj ljubavi. Kad ljubav jednom profesor suze najave kraj kajanje ponovno Neće...

1 0

Poturad

Pa kazu mi smo bosnjaci ,a vole svoje bivse okupatore. Nemaju nista svoje niti ce kada imati. Kultura,istorija jezik sve tudje. Kada ce skontati? Nikada.

1 4

Mancini

Imaju ono što ti nikad nećeš imati, u duši i srcu :bogobojaznost,merhamet, milost, ljubav prema živom biću i imaju vjeru ISLAM

4 3

* Sva polja su obavezna