Sarajevo: Spisak ulica u kojima danas neće biti vode

Sarajevo: Spisak ulica u kojima danas neće biti vode Izvor: N1

Dijelovi Sarajeva i danas će ostati bez redovnog vodosnabdijevanja, saopćeno je jutros iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Kako navode u saopćenju, danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Isaka Samakovlije na više adresa, Hasana Bibera na više adresa, Oteška, Gornji Velešići na dvije adrese, Potoklinica, Gornja Jošanica I, Muje Šejte na dvije adrese, te polaganje cjevovoda Aleksandra Puškina i prebacivanja priključaka u ulici Orlovača, izrada priključka Bistrik, vezivanje cjevovoda Karpuzova Logavina

Tokom opravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama / naseljima: Oteška, Naselje Otes, Bistrik, Aleksandra Puškina, Karpuzova, Logavina, Gornja Jošanica I, Muje Šejte, Nebočaj, Velešići Gornji, Potoklinica.

U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u sljedećim ulicama: Velikokladuška, Reisa Džemaludina Čauševića, Hekim Ogul Alipaše, Eniza Cocalića.

Za danas su planirani radovi u zoni vodosnabdijevanja rezervoara Kobilja glava u ulicama Hasana Bibera i Isaka Samokovlije i doći će do prekida u vodosnabdijevanju za naselja Velešići, Pofalići, te ulice Ruđera Boškovića, Humska, Zahira Panjete, Drinska, Pofalićka, Ivanjska, Skopljanska, Orašačka, Muhameda Redžovića, Hasana Bibera i Isaka Samokovlije.

Iz ViK-a stabilizaciju u vodosnabdijevanju očekuju do 16 sati.

S obzirom na dalji pad raspoloživih količina vode, u toku dana od 11 do 15 sati vršit će preraspodjelu vode iz glavnih rezervoara: Mojmilo, Kobilja Glava, Igman. U planiranom terminu doći će do obaranja pritiska i poremećaja u vodosnabdijevanju u naseljima koja se snabdijevaju sa ovih rezervoara, saopćeno je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

uputite kamere po sarajebskim ulicama, ulicicama, sokacima i avlijama, vidjet ce te crijeva pod pritiskom se voda slijeva u zemlju, u sahtove i nema gdje je nema gdje ne treba da je ima, ista slika kao i sa tzv. ljudskim faktorima, sto bi trebalo biti gore to je dole i obrnuto.

0 0

Bubamara

Kako biti musliman u Sarajevu sa ovakvim vodovodom. Treba da klanjam pet namaza a imam vode samo za dva. Nije do mene majke mi.

1 0

Slobo

Eno Miljacke a i vrelo Bosne.

0 0

* Sva polja su obavezna