Počela sjednica Komisije za sprovođenje referenduma

Počela sjednica Komisije za sprovođenje referenduma Izvor: N1

Sjednica Komisije za sprovođenje referenduma o bosanskohercegovačkom pravosuđu počela je danas u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Banjaluci oko 14 sati, javlja reporterka N1 Anđelka Marković s mjesta događaja.

Predsjednik ove Komisije Željko Mirjanić i ostali članovi Komisije sastali su se nakon što su klubovi poslanika SDS – SRS RS, PDP i NDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS) jučer pozvali Komisiju da odgovori na pitanja kako teku pripreme za referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, koji bi trebalo da održi 19. novembra, budući da je odluka o tom izjašnjavanju građana na snazi i dosad nije suspendovana.

U poslaničkom pitanju Republičkoj komisiji za provođenje referenduma pitaju kako teku pripreme za održavanje Republičkog referenduma na referendumsko pitanje:''Da li podržavate neustavno i neovlašćeno nametanje zakona od strane visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, posebno nametnute zakone o Sudu i tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na teritoriji RS?''

Odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, je 20. septembra objavljena u “Službenom glasniku RS”, stupila je na snagu 29. septembra i od tada teče rok za njegovo održavanje, jer Narodna skupština RS-a i pored najave entitetskog predsjednika Milorada Dodika tu odluku nije stavila van snage, odnosno obustavila njenu primjenu, prenosi Federalna novinska agencija.

Više detalja u informativnim emisijama N1 televizije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Referendum

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

ZID

To Baja....udri glavom....ruši tu naseobinu.

1 1

* Sva polja su obavezna