Crnadak: Presudom Oriću poslana loša i turobna poruka

Crnadak: Presudom Oriću poslana loša i turobna poruka Izvor: N1

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak danas je za N1 kazao da je presudom Naseru Oriću poslana loša i turobna poruka.

Na današnji odgovor Milorada Dodika opoziciji, Crnadak je kazao:

"U zadnje vrijeme je sve više zabrinut šta kaže opozicija. Ja ću vas podsjetiti, nikada u posljednjih deset godina nije Dodik niti bilo ko pokazivao zabrinutost što nema podrške za nešto iz opozicije. To su uvijek zanemarivali i gazili naprijed. Kada je u pitanju presuda Naseru Oriću mislim da je poslana jedna loša i turobna poruku. Pravosuđe osim što ne uspjeva da dođe do velikih procesa i suđenja, nema snage da završi predmet", kazao je Crnadak i dodao:

"Ja govorim o jednom ambijentu koji vlada. Dođite u RS i popričajte sa ljudima, uopšte ne postoji osjećaj da je Sud spreman da sudi onima koji su činili zločine na bošnjačkoj strani. Neću ulaziti u konkretne predmete niti davati komentare na presude, govorim o opšom ambijentu a posljednja presuda je doprinijela tome", istakao je.

Crnadak je kazao da su problemi u bh. pravosuđu posebno kada je riječ o predmetima ratnih zločina.

"Vi znate, dobro je poznat stav PDP-a. Smatramo da su veliki problemi u pravosuđu, prije svega kada je pitanju proces u predmetima ratnih zločina. Mi smatramo da se rješenje treba tražiti na druge načine, vi dobro znate da PDP ni Savez za promjene nisu podržali ovaj referendum".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Tagovi: Igor Crnadak

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Totorina

A kakva je porukaV Srbije? GARANCIJA za pustanje RATNOG ZLOCINCA RATKA MLADICA!!!! Djubradi ste koja mijere nemaju!!!!!

4 5

Borac ABIH

Molio bi novinare da pisu istinu on nije ministar vanjski poslova BIH radi za srbiju i kako ce biti ministar BIH da imamo pravo tuzilastvo i sud onbi bio davno u zatvoru

4 5

Vrati Se

u prvi osnovne!

1 1

* Sva polja su obavezna