Govedarica: Opozicija predlaže rezoluciju o strateškim cilje

Govedarica: Opozicija predlaže rezoluciju o strateškim cilje Izvor: N1

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica upoznao je danas ambasadora Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edwarda Fergusona sa sadržajem Rezolucije o strateškim ciljevima Republike Srpske (RS) za period 2018.-2023., koju su opozicione partije uputile u Narodnoj skupštinu RS-a.

U tom dokumentu je, između ostalog, definisan stav prema NATO-u, saopćeno je iz SDS-a.

Na sastanku u Banjoj Luci Govedarica je rekao da su stranke opozicije na poslednjoj sjednici Narodne skupštine ukazale na "bahato" ponašanje predstavnika izvršne vlasti u RS-u te istakao da ministri moraju odgovarati na pitanja narodnih poslanika koja su od javnog značaja.

Izrazio je i zabrinutost zbog činjenice da poslije smjene glavnog revizora RS-a Duška Šnjegote poslanicima „niko ne može“ predstaviti Konsolidovani revizorski izvještaj o izvršenju budžeta.

Govedarica je podsjetio da je SDS još prije smjene Duška Šnjegote ukazivala da će Glavna služba za reviziju biti paralisana ukoliko dođe do smjene glavnog revizora, te da je neophodno na sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine RS-a staviti van snage odluku o razrješenju Glavnog revizora i njegovog zamjenika kako bi institucija funkcionirala do izbora novog revizora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kole

Zakuni se "Fesa mi" pa cu ti vjerovati pobjeguljo

3 4

* Sva polja su obavezna