Burno u NSRS: "Nećemo biti statisti, a vi režiseri"

Burno u NSRS: "Nećemo biti statisti, a vi režiseri" Izvor: N1

Na početku 22. sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, opozicija je insistirala na Zapisniku sa prošle sjednice koja je prekidana više puta, ali i na povredi Poslovnika.

"Mi taj zapisnik, sa 21.sjednice nemamo. Predlažem da nam date pauzu i pokažete ga. Vi poslovnik tumačite na način koliko imate ruku, a imate ih onoliko koliko je pokupovano iz opozicije", rekao je Vukota Govedarica, poslanik SDS-a predsjedniku NSRS Nedjeljku Čubriloviću, koji mu je odgovara da nema zapisnika jer nije gotov.

Opozicionari Dragan Čavić i Goran Đorđić tražili su povredu Poslovnika, a sve se odnosi na prošlu sjednicu NSRS. Dragan Čavić je rekao da je povrijeđen Poslovnik, te da NSRS nije glasala o udaljivanju poslanika opozicije koji su ometali rad.

U stenogramu je, navodi Čavić, Čubrilović rekao "Ja sam dužan prema Poslovniku, da izreknem mjeru...".

Čavić tvrdi da je Čubrilović morao reći "Ja izričem mjeru o udaljenju sa Skupštine Pere, Steve, Marka...".

Na prijedlog Čubrilovića da se o povredi Poslovnika glasa, Čavić je rekao: "Ne treba mi Vaše izjašnjenje, znam kako ćete se izjasniti -rećete da je ovo trenutno noć, a ne dan".

Čavić tvrdi da ne postoji mogućnsot udaljenja poslanika, bez odluke NSRS i glasanja o tome.

Zbog istog se javio i PDP-ov Miroslav Brčkalo, koji kaže: "Nećemo biti lutke koje statiraju, a vi režirate film".

U diskusiji uglavnom učestvuju opozicioni zastupncii Mihajlica, Govedarica, Čavić, Glamočak, Brčkalo, Stanić, uglavnom navodeći članove povrede Poslovnika.

Vladajući im ne repliciraju, jedino im kratko odgovara predsjednik NSRS Nedjeljko Čubrilović, koji je u više navrata uglavnom pitao opoziciju: "Tražite li izjašnjenje".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: NSRS , opozicija u rs

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Đurađ Kastriotić

...kako će biti teško preći cenzus ovoj opoziciji na sljedećim izborima,...već sad im je teško preći i cestu u Banjaluci, a da ljudi oko njih ne pljunu na stranu! ;)

7 2

Normalan

Niste nista ako se ne obracunate pesnicama

2 0

MisterX

Da upravu je Srbin!!!!Samo imate puno statista u vecini koji znaju samo dizati ruke a mozga nigdje ni za lijeka.Umjesto Kaskadera imate poznate “PAPKE” kako ce se film zavrsiti to cemo jos vidjeti jer love nema da se završi a sponzori su već rekli da je budzet za film davno premašen.Vidimo da i glavni Reziser stalno nešto sanja u zadnje vrijeme bit ce to nakraju propala investicije kao i sve drugo sto je propalo u rs-u.

4 8

* Sva polja su obavezna