Burno u NSRS: "Nećemo biti statisti, a vi režiseri"

Burno u NSRS: "Nećemo biti statisti, a vi režiseri" Izvor: N1

Na početku 22. sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, opozicija je insistirala na Zapisniku sa prošle sjednice koja je prekidana više puta, ali i na povredi Poslovnika.

"Mi taj zapisnik, sa 21.sjednice nemamo. Predlažem da nam date pauzu i pokažete ga. Vi poslovnik tumačite na način koliko imate ruku, a imate ih onoliko koliko je pokupovano iz opozicije", rekao je Vukota Govedarica, poslanik SDS-a predsjedniku NSRS Nedjeljku Čubriloviću, koji mu je odgovara da nema zapisnika jer nije gotov.

Opozicionari Dragan Čavić i Goran Đorđić tražili su povredu Poslovnika, a sve se odnosi na prošlu sjednicu NSRS. Dragan Čavić je rekao da je povrijeđen Poslovnik, te da NSRS nije glasala o udaljivanju poslanika opozicije koji su ometali rad.

U stenogramu je, navodi Čavić, Čubrilović rekao "Ja sam dužan prema Poslovniku, da izreknem mjeru...".

Čavić tvrdi da je Čubrilović morao reći "Ja izričem mjeru o udaljenju sa Skupštine Pere, Steve, Marka...".

Na prijedlog Čubrilovića da se o povredi Poslovnika glasa, Čavić je rekao: "Ne treba mi Vaše izjašnjenje, znam kako ćete se izjasniti -rećete da je ovo trenutno noć, a ne dan".

Čavić tvrdi da ne postoji mogućnsot udaljenja poslanika, bez odluke NSRS i glasanja o tome.

Zbog istog se javio i PDP-ov Miroslav Brčkalo, koji kaže: "Nećemo biti lutke koje statiraju, a vi režirate film".

U diskusiji uglavnom učestvuju opozicioni zastupncii Mihajlica, Govedarica, Čavić, Glamočak, Brčkalo, Stanić, uglavnom navodeći članove povrede Poslovnika.

Vladajući im ne repliciraju, jedino im kratko odgovara predsjednik NSRS Nedjeljko Čubrilović, koji je u više navrata uglavnom pitao opoziciju: "Tražite li izjašnjenje".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: NSRS , opozicija u rs

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Đurađ Kastriotić

...kako će biti teško preći cenzus ovoj opoziciji na sljedećim izborima,...već sad im je teško preći i cestu u Banjaluci, a da ljudi oko njih ne pljunu na stranu! ;)

7 2

Normalan

Niste nista ako se ne obracunate pesnicama

2 0

MisterX

Da upravu je Srbin!!!!Samo imate puno statista u vecini koji znaju samo dizati ruke a mozga nigdje ni za lijeka.Umjesto Kaskadera imate poznate “PAPKE” kako ce se film zavrsiti to cemo jos vidjeti jer love nema da se završi a sponzori su već rekli da je budzet za film davno premašen.Vidimo da i glavni Reziser stalno nešto sanja u zadnje vrijeme bit ce to nakraju propala investicije kao i sve drugo sto je propalo u rs-u.

4 8

* Sva polja su obavezna