U zgradu NSRS stigli Dodik i Cvijanović

U zgradu NSRS stigli Dodik i Cvijanović Izvor: N1

Poslanici SDS-a, PDP-a i NDP-a večeras su ponovo blokirali rad Narodne skupštine RS-a.

Kako javlja reporterka N1, nakon prekida sjednice i obraćanja Čubrilovića i Čavića u Skupštinu su stigli i premijerka RS Željka Cvijanović i predsjednik RS Milorad Dodik.

Sjednica je nastavljena u maloj sali, bez opozicionara.

Uz korištenje zviždaljki ponovo su "zauzeli" sto rukovodstva Narodne skuptine RS-a, najavivši da neće učetovovati u raspravi, ali ostaju u sali.

Prethodno njihov zahtjev da se stavi van snage odluka o razriješenju glavnog revizora RS-a Duška Šnjegote nije uvršten u dneveni red zasjedanja Narodne skupštine.

Nakon prekida, oglasio se i predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović.

"Izrekli smo mjeru udaljenja sa sjednice svim poslanicima iz opozicije izuzev Karadžić Sonje i Pologoš Zorana. Također, NSRS se izjasnio, s obzirom na uslove kakve smo radili, potvrdili smo mjeru, odnosno kaznu koja će uslijediti. Obaveza nam je da stvorimo uslove za rad i sjednica će se nastaviti kada budu stvoreni uslovi za to. Nadam se da će to biti moguće. NSRS je insitucija važnija od svih poslanika opozicije i pozicije i tako treba da je tretiramo. Ne trebamo da je ometamo", poručio je Čubrilović.

Podsjećamo, poslanici SDS-a, PDP i NDP-a su tražili skupštinsku raspravu o ovim tačkama, ali tokom izjašnjavanja nisu dobili potrebnu većinu.

"Nemamo namjeru da učestvujemo u ovom cirkusu. Džaba vama pričati da ugrožavate rad institucija i vidite u koju ste situaciju doveli Glavnu službu za reviziju javnog sektora RS-a, koja ne može da radi smjenom glavnog revizora", rekao je šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica.

Nakon ovih dešavanja, oglasili su se i predstavnici opozicije, tačnije Dragan Čavić (NDP) i Branislav Borenović (PDP).

On je kazao da su su ovaj put poslanici većine i predsjednik NSRS odbili poštovati zakon, posebno kada je u pitanju nezakonito razrješenje glavnog revizora.

"Želimo da se van snage stavi nezakonita odluka o razrješenju glavnog revizora, na osnovu pisma koje je uputio svim poslanicima, da glavna služba ne može raditi bez glavnog revizora jer je nastala potpuna blokada", dodao je Čavić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku

Tagovi: milorad dodik

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Sosa

Stigo par iz snova,steta sto mu nije zena prilice jedno drugom.

0 0

sputin

obican srbski cirkus samo blebecu a nista nerade u korist napacenog i opljackanog naroda.svi napolje ,dovesti omladinu a ove gnjide lazljive sve procesuirati za pljacke.

1 0

MisterX

Oooooo stigli su Kim Yong un-Dodik i njegova glavna spikerica Ri Chun-Cvijanović baš su lijepi oboje.Jadan je ovaj narod.

1 0

* Sva polja su obavezna