Vlasnik kafića zabranuo ulazak djeci, psi su dobrodošli

Vlasnik kafića zabranuo ulazak djeci, psi su dobrodošli Izvor: Shutterstock

Ako se ovih dana zadesite u Engleskoj, svratite u bar "Chart Room". Ali, pod uslovom da niste mlađi od 12 godina ili sa sobom ne vodite dijete koje je ove starosne generacije.

Naime, Bob Higginson je vlasnik vintidž kafića u Engleskoj, koji je u žižu javnosti dospio zbog jedne pomalo nesvakidašnje odluke. On je odredio da je u njegov lokal dozvoljeno ući sa psom, ali ne i sa djetetom koje je mlađe od 12 godina!

Kako i sam kaže, linč roditelja je očekivao, ali uprkos svemu – ne odustaje od svoje odluke! Zato, ukoliko se zaputite u Briksam, u pokrajinu Devon, dođete do "Chart Rooma", dočekat će vas tabla na vratima lokala, na kojoj se ljubazno mole roditelji sa djecom mlađom od 12 godina da potraže drugo mjesto gdje će popiti piće.

Koliko se god njegova odluka činila strogom i kontroverznom, Higginson je svoje argumente iznio u TV emisiji “This Morning”:

"Prije svega smo željeli da stvorimo prijatnu atmosferu, u kojoj će posjetioci moći da se odmore, u miru pročitaju novine, pobjegnu od gužve i dreke na poslu, saobraćaju.. Također, u kafiću se nalaze lijepi i vrlo skupi artefakti, a mnogi od njih su u prethodnom lokalu razbila nemirna djeca".

Reakcije su različite – neki vlasnika ohrabruju i podržavaju, dok drugi ovakvu odluku smatraju uvredom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: psi , djeca

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Antidemokuracija

Yorkshirski zakon..

2 1

* Sva polja su obavezna