Izraelski vojnici upali u palestinske medijske kuće

Izraelski vojnici upali u palestinske medijske kuće Izvor: Anadolija

Izraelski vojnici upali su prošle noći u kancelarije TV kanala i produkcijskih kompanija širom okupirane Zapadne obale, konfiskovali opremu i neke od njih zatvorili.

Vojni potparol je izjavio da je vojska ušla u osam medijskih kuća i da su dva Palestinca uhapšena.

U palestinskim izveštajima se navodi da su vojnicci ušli u Al Kuds kanal u Hebronu, Pal Medija u Vitlejemu i kanale Al Aksa i Palestina Aljum u Ramali, kao i kancelarije Trans medija u Nablusu i Hebronu.

Vojska je navela da su u tome učestvovali i pripadnici bezbjednosne službe Šin Bet i civilne administracije, a da su provjeravane medijske kompanije koje šire huškački materijal. Najavljeno je da će Izrael "nastaviti da preduzima akciju protiv huškanja na teror" jer to, kako je rečeno, "vodi direktno do terorističkih napada".

Kanal Al Aksa je povezan s ekstremističkim pokretom Hamas, a Palestina Aljum (Palestina Al youm) s Islamskim džihadom. Pal Medija pruža usluge međunarodnim TV mrežama, uključujući France 24 i Russia Today.

Izraelska vojska je navela da su zatvorene kancelarije Pal Medija i Trans Medija, kao i Ramasat. U julu je izraelska vojska upala u komunikacijsku kompaniju Pal Medija i konfiskovala dokumente i medijski materijal.

Upad prošle noći na Zapadnoj obali koja je pod izraelskom okupacijom već pet decenija uslijedio je samo nekoliko sati nakon što je izraelska vlada najavila da neće pregovarati s palestinskom vladom jedinstva koja uključuje Hamas ako se ta organizcija ne razoruža, odbaci nasilje i prizna Izrael, između ostalog, javila je agencija France presse.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Sosa

Vecih fasista nema od ovih zidova.

2 1

Uceraj Im

Fasisticka policija neonacisticke drzave

2 1

Da

Da vidimo sad direktore medijskih kuća, koji će pošteno reagirati, na židovski fašizam i nepravdu koji čine Palestincima već 70. Godina.

2 1

* Sva polja su obavezna