Čavić: Skandalozno imenovanje Radukića za glavnog revizora

Čavić: Skandalozno imenovanje Radukića za glavnog revizora Izvor: N1

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić smatra da je skandalozno i potpuno neprihvatljivo to što je vladajuća većina imenovala pomoćnika ministra finasija RS-a za fiskalni sistem Jovu Radukića za v.d. glavnog revizora.

"Nažalost, od sinoć Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a je dio Ministarstva finansija RS i svi revizorske izvještaji institucija u kojima je SNSD, DNS i SP bit će pozitivni. Nakon postavljanja Jove Radukića glavna služba za reviziju više nema smisla da postoji", rekao je Čavić na vanrednoj konferenciji u Banjoj Luci.

Tvrdi da je Radukićevo imenovanje nezakonito, jer nije moguće imenovati v.d. glavnog revizora, u instutuciji koja bi trebala biti nezavisna u svom radu.

"Ovo je potpuno neprihvatljivo, jer ovo su stvari koje ne možemo tolerisati", ustvrdio je.

Čavić je ukazao i da se sinoć u parlamentu RS-a dogodila još jedna nezakonita aktivnost, razmatranje revizorskog izvješta o stanju budžeta RS-a u 2016., o kojem uvodno izleganje niko nije podnio.

Kada je u pitanju usvojena rezolucija o vojnoj neutranosti RS-a, kazao je da je opozicija predlagala svoj dokument, kojim su preciznije definisani određeni stavove kada su u pitanju vojni savezi.

Naveo je da „zbog mentalne higijene“ ne želi da komentariše tvrdnje predsjednika RS-a Milorada Dodika, koji je jučerašnje ponašanje opozicije nazvao "nedoličnim i klovnovskim“.

Čavić je ponovio da su kršenje skupštinskog poslovnika te nezakonite i neustavne odluke vladajuće većine u Narodnoj skupštini RS-a prethodile prekidu sjednice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

ajde

...reci sad to pištaljkom, pošto slabo razumijemo kad govorite,...odvikli se nekako!

2 2

Ilija

Dodik je kralj!!!

2 1

SA

Jel dosao sa pistaljkom?

3 1

* Sva polja su obavezna