Čavara na zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti

Čavara na zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Izvor: Fena

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara predvodi izaslanstvo BiH na 33. zasjedanju Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu.

Ovogodišnja tema zasjedanja je “Decentralizirane politike za uspješnu integraciju migranata”, a na njemu će biti razmijenjeni stavovi mladih izbjeglica i poznatih političkih figura, koji će govoriti o specifičnim problemima integracije djeteta-migranta, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Kongres će raspravljati i o izvješćima o stanju lokalne i regionalne demokracije u Švicarskoj, Italiji i Srbiji, a zakazan je i okrugli stol o stanju u Mostaru u Bosni i Hercegovini u kojem će sudjelovati i nekoliko predstavnika nevladinoga sektora iz BiH.

Na dnevnom su redu tri tematske rasprave, o mladima i otvorenoj vladi u borbi protiv korupcije koja uključuje predstavljanje izvješća o transparentnoj javnoj nabavi na lokalnoj i regionalnoj razini, te razmjenu stajališta o perspektivi mladih u borbi protiv korupcije.

Na drugoj će se raspravi govoriti o ulozi europskih regionalnih udruga i organizacija u suradnji i regionalnoj demokraciji u Europi. Na dnevnom redu će biti i rasprava posvećena sudjelovanju žena u političkom životu na regionalnoj razini.

Tijekom kongresa razmatrat će se i nekoliko izvješća za usvajanje, posebno onih o "Regionalnim i manjinskim jezicima u Europi danas" i "Boljoj budućnosti europskih ruralnih područja", a bit će održana i debata o trenutnom stanju u Kataloniji, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Marinko Čavara

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna