Suljagić: Da je Dodik to uradio u Kataloniji, bio bi uhapšen

Suljagić: Da je Dodik to uradio u Kataloniji, bio bi uhapšen Izvor: N1

Bivši zamjenik ministrice odbrane BiH Emir Suljagić je za N1 komentarisao donošenje Rezolucije o vojnoj neutralnosti Republike Srpske.

Suljagić je poručio da usvajanje ove rezolucije zabrinjava iz dva razloga.

"Ono što ovdje realno zabrinjava i treba da zabrine svakog ko je politički pismen je namjera ovog dokumenta. Namjera se reflektuje u dva pasusa, paragrafa te rezolucije. Prvi pasus se odnosi na teritoriju entiteta RS i ima za cilj da u kratkom roku spriječi, odnosno zaustavi knjiženje preostalih lokacija perspektivne vojne imovine na teritoriji RS na državu BiH odnosno na njene Oružane snage. Drugo jeste da dugoročno redefiniše mjesto i položaj BiH u Atlanskim integracijama time što će navodno koordinisati statusna pitanja sa Srbijom", kazao je Suljagić.

Izvor: N1

Još je poručio da je kojim slučajem "Dodik ovo uradio u Kataloniji, bio bi uhapšen".

"Da je Dodik ovo uradio u Kataloniji, bio bi uhapšen. Pošto je ovo uradio u BiH, OHR će izraziti zabrinutost, a SDA će vjerovatno.. Nemam riječi za njihovo ponašanje. Ovo se događa zato što niko nije slomio zube ni oko Referenduma ni oko nezakonitog postrojavanja vojske 9. januara ove godine".

Opširnije o donošenju Rezolucije i reakcijama na nju pogledajte u Dnevniku u 19 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Emir Suljagić

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Suljo Suljagic supljator zalizani,dodik ga prije nekoliko g.postroji u vojni esalon na srps.proslavi zla koji bastine od 1992.

2 0

perica

A G-diin bi da je sve to njegovo - vase i da vam Srbi placaju zakup sto zive u Republiku Srpsku !? Razdeljeno je to i da nemate pretenzije moglo bi se zivetti u BiH zajedno ali otimacinom je nemoguce !

5 1

Kamenko

Knjizenje vokne imovine je Nato plan prije ulaska u tu vojnu strukturu.Nato je bio u vojnickom konfliktu sa Republikom Srpskom.Jel u Dejtonskom sporazumu pise da ce Bih biti clan Nato-a???

3 0

* Sva polja su obavezna