Mujezinović komentarisao posjetu Grabar Kitarović Putinu

Mujezinović komentarisao posjetu Grabar Kitarović Putinu Izvor: N1

Mustafa Mujezinović, ambasador BiH u Rusiji za N1 je komentarisao sastanak u Sočiju između Vladimira Putina i Kolinde Grbar Kitarović.

Kazao je da je ovaj razgovor prije godinu dana bio nemoguć, ali da se ostvario i da iz toga treba učiti.

"Posjeta je dobrodošla, iz ovoga možemo dosta dobiti", izjavio je Mujezinović za N1.

Govoreći o interesima Rusije i Hrvatske u BiH, Mujezinović je kazao da su obje zemlje članice Vijeća za implementaciju mira.

"Položaj znači nešto, jer smo na dijelu koji je interesantan svima, tu je ta veza prema Turskoj i istoku, veza istoka za zapadom. Iako smo malo tržište, interesantni smo susjedima, pa i jednoj Rusiji s kojom moramo imati uvijek dobre odnose - jer godinama ćemo imati energetsku ovisnost o gasu", izjavio je Mujezinović.

Reporterka N1 Nina Kljenak boravi u Sočiju, gdje prati sastanak Putina i Grabar Kitarović, kazala je da je tamo bilo razgovora o BiH.

"Službeno, predsjednica se pohvalila kako je riješen problem rafinerije u Brodu, izgradit će se plinski krak između hrvatske i ruske firme i tako će se napajati ta rafinerija", kazala je Kljenak.

"Neslužbeno, bilo je razgovora o izbornom zakonu u BiH. Kolinda Grabar Kitarović dobila je podršku Rusije da se zakon promijeni. Čekamo službene odgovore, a Grabar Kitarović je bila prezadovoljna s tim što je postigla u Rusiji", kazala je reporterka N1 u javljanju uživo.

"Čuli smo tu interesantnu stvar da ljudi iz RS ne zagađuje okolinu, a zagađuje Bosanski Brod i Slavonski Brod. Dugoročno će donijeti boljitak tom kraju, pa i samoj kompaniji. To je dobra vijest", komentarisao je Mujezinović.

"Siguran sam da ruska strana reći da dogovor naroda u BiH, a to podrazumijeva Dejton, i ponovo dogovor naroda. Bez toga nema ništa", dodao je Mujezinović.

On je u razgovoru pojasnio da BiH ne mora strahovati zbog ruskog plina.

Izvor: N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

PLAVUSA SE OPET UVALJUJE PRVO TRAMPU NA ZAPAD SAD PUTIN ISTOK...DA PLAVUSA IMA PAMETI DA SE BAKIRU UVALI ALI NECE PLAVUSA,TAKVE SU TI SVE PLAVUSE SAMO PUCAJU VISOKO

0 2

Ponovo

se daje samom sebi (=BiH) previše na važnosti, što je inače kompleks malih beznačajnih zemalja.

3 0

Lord of Bosnia

Jaki ti komentari.

2 1

* Sva polja su obavezna