Komšić: Pozivam državne organe da rade svoj posao

Komšić: Pozivam državne organe da rade svoj posao Izvor: N1

Povodom usvajanja Rezolucije o vojnoj neutralnosti Republike Srpske, oglasio se i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić.

"Prvo, entitetski nivoi vlasti (u ovom slučaju NS RS-a) nemaju nikakvo ustavno ni zakonsko pravo da donesu ovakvu vrstu odluke. Samim tim ova Rezolucija Narodne skupštine RS-a je protuustavna i protuzakonita. Takvu vrstu odluke, dokumenta, rezolucije mogu donijeti jedino Predsjedništvo BiH i Parlamentarna Skupština BiH", navodi Komšić u izjavi.

S druge strane, nvadoi predsjednik DF-a, "ovo je još jedno u nizu protuustavno djelovanje NS RS-a i njenog predsjednika".

"U tom smislu pozivam državne institucije, nadležne za provođenje zakona i zaštitu Ustava – da preduzmu sve mjere koje im stoje na raspolaganju kako bi se zaustavilo protuustavno i protuzakonito djelovanje organa vlasti! Nepreduzimanje mjera te vrste, a koje im stoje na raspolaganju – ne može zamijeniti političko prepucavanje, od čega korist imaju samo oni koji ove vrste kriza i izazivaju, uključujući i Milorada Dodika i SNSD. Ako želimo da imamo državu – onda država i njene institucije moraju djelovati u skladu sa onim što im Ustav i zakoni daju kao mogućnost. Sve ostalo je obično politikanstvo ili, da budem skroz jasan – najobičnija demagogija pomiješana sa običnim kukavičlukom", naveo je Komšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 15

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Alena

I mi pozivamo državne organe da rade svoj posao i procesuiraju sve članove DF i SDP i drugih stranaka koji su se bavili nezakonitim radnjama poput zapošljavanja mimo konkursa i sl.

3 2

Alija

Komšić željko je uvjek bio i ostao pravi patriota i borac za ovu državu i svaka čast na reagovanje na svaki pokušaj destabilizacije ove lijepe BiH.

4 2

Beon

Ukinuti nacionalnošovinističkofamilijarne stranke.

3 1

* Sva polja su obavezna