Zvizdić: Rezolucija o vojnoj neutralnosti nema pravnu snagu

Zvizdić: Rezolucija o vojnoj neutralnosti nema pravnu snagu Izvor: N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas je nakon 118. sjednice u obraćanju medijima prokomentarisao i usvajanje Rezolucije o vojnoj neutralnosti RS.

Zvizdić je kazao da Rezolucija u jednom entitetu nema pravne posljedice niti pravnu snagu.

"Stav je onaj koji ste već čuli, a to je da nema pravnu snagu i nije pravno obavezujuća jer se ne može proglasitio vojna neutralnost jednog entiteta niti se može proglasiti referendumom,. Često smo bili optuživani da preuzimamo dužnosti entiteta, sada bi mi sa nivou BiH mogli uputiti istu kritiku entitetu RS optužujući ih da oni preuzimaju nadležnosti BiH što je nedopustivo. Ovo pitanje je u nadležnosti BiH, a ne nikako u nadležnosti entiteta i ne može imati nikakvu pravnu posljedicu niti pravnu snagu".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Denis Zvizdić

Komentara 4

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ima

i te kako, jer je donešena na demokratski način!

3 0

SrbIN

Da imas bar imalo politickog obrazovanja znao bi da Rezolucija nije pravni nego politicki akt. Rezolucija je politicki dokument u kojem se izražava politicka platforma djelovanja i smjernice za politicki rad srpskih politicara na svim nivoima vlasti u BiH. Srpski politicari svojim djelovanjem prilikom izglasavanja ili ne izglasavanja odredjenih rjesenja ce proizvoditi pravne posljedice. Pokusaj staviti na dnevni red tacku u kojoj ce se razmatrati clanstvo u NATO pa da vidimo kako ce ti proći.... Još kada bi smio....

4 5

Terorizirani

eto boji se vas da smo se bojali ostali bi u srboslaviji

0 3

* Sva polja su obavezna