BIHAMK: Radovi na putu Sarajevo - Pale

BIHAMK: Radovi na putu Sarajevo - Pale Izvor: Pixabay

Jutarnja magla prisutna je na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove, pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez zbog smanjene vidljivosti. Posebno izdvajaju autoput A-1 Tarčin-Zenica, magistralni put M-17 Konjic-Jablanica, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Bosne, Neretve i Lašve.

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (21. i 22.10.) od 8 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj-Sapna (dionici Goduš-Sapna). Alternativni pravac za vrijeme obustave je Priboj-Kalesija-Sapna i obratno.

I dalje traju radovi u tunelu Kalovita Brda na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale), zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralni put M-17, na lokalitetima Konjic, Donji Hadžići i Drivuša, zatim magistralni put M-5 Donji Vakuf-Turbe, kao i regionalne puteve: Semizovac- Visoko, Srebrenik-Orahovica Donja i Živinice-Međaš.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj sužen kolovoz na GP Stara Gradiška-Bosanska Gradiška, tako da se na ovom prelazu, tokom dana, saobraća sporije, saopćeno je iz BIHAMK-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: BIHAMK , saobraćaj , pale

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Skinite opanke

Sarajevo - Pale, i obratno brale.

0 0

* Sva polja su obavezna