Dino Konaković najavio velike promjene u Sarajevu

Dino Konaković najavio velike promjene u Sarajevu Izvor: Anadolija

Premijer Kantona Sarajevo na svom Facebook profilu najavio je velike promjene koje će uslijediti u Kantonu koji predvodi.

On je naglasio da će za dva dana biti tačno dvije godine i sedam mjeseci mandata Vlade na čijem je čelu.

''Budžet Kantona biće uvećan za 37 miliona KM. Novac za vodosnabdijevanje, za javni gradski prevoz, nabavka opreme u zdravstvu koja nije obnavljana godinama, povećanje doplatka za djecu, novi stanovi za boračku populaciju, uređenje stadiona za Želju i Sarajevo, izgradnja krematorija, kupovina azila za pse lutalice, izgradnja škola na Šipu i Aneksu, sportske sale školama u Dobroševićima i Blažuju, vrtić u Lužanima, rekonstrukcija Olimpijskog muzeja u saradnji sa Gradom, kosi lift na Ciglanama, isplata tužbi po nagodbama i bez kamata, subvencija za priključke na gasnu mrežu, a radi smanjenja zagađenja, dodatni novac za deponiju Smiljevići, novi ratraci za Bjelašnicu, nova ledena ploha za Skenderiju, dodatni novac za EYOF, dodatni novac za vodovod na Bjelašnici, dodatni novac za projekte iz kulture i sporta i još mnogo dobrih stvari u ovom prijedlogu'', napisao je premijer Konaković na svom Facebook profilu i dodao:

''Podsjećam da smo Kanton zatekli u deficitu (dugu) od preko 130 miliona KM. Samo 2012. godine je Vlada napravila minus od 74 miliona KM, od toga preko budžeta udruženjima građana 11 miliona KM. Vlada i zastupnici u Skupštini imaju najnižu osnovicu za isplatu plata u Kantonu, nižu od svih opština i ostalih institucija. Osnovica je 276. Niko ne naplaćuje prekovremeni rad, a svi rade prekovremeno. Ne naplaćuje se rad u komisijama. Na ove sam ljude ponosan. Zadnjih sedam dana je broj otklonjenih kvarova u VIK-u na dnevnoj osnovi veći od broja prijavljenih. Iduće sedmice krecu isključenja velikih dužnika. Do kraja godine policiji stiže 120 novih vozila, tender je završen, ugovor potpisan. Iduće sedmice se vozimo novim šestosjedom na Bjelašnici, ko hoće može i dodatno četverosjedom do vrha. Za dva dana biće tačno 2 godine i 7 mjeseci mandata ove Vlade'', poručio je Konaković.

Konaković se, podsjećamo, posljednjih mjeseci suočio s velikim kritikama javnosti - najčešće zbog sve izraženijeg problema s vodosnabdijevanjem u Sarajevu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 18

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Hvalite me usta moja....

0 0

gogi

Još kad bi čovjek bio lud da ti vjeruje.

4 0

Zar I Ti Sine Brute

eto ja nisam lud al vjerujem ovom čovjeku iako ga malo mrzim što je u sda, ali bar nesto radi.

2 1

* Sva polja su obavezna