Čavić za N1 o Dodikovom ''nalogu za hapšenje'' šefice OHR-a

Čavić za N1 o Dodikovom ''nalogu za hapšenje'' šefice OHR-a Izvor: N1

Dragan Čavić, predsjednik Narodnog demokratskog pokreta, gostovao je u emisiji Tačka na 7, a govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj, a komentarisao je i tvrdnju predsjednika ovog entiteta Milorada Dodika da se jedva suzdržao od izdavanja naloga za hapšenje šefice OHR-a u Banjaluci Marianne Berecz.

Čavić je kazao da opozicija u Republici Srpskoj ne ruši institucije već želi srušiti vlast koja, kako je kazao, ugrožava nezavisnost tih institucija.

''Svaki dan potvrđuju da su režim, ali žele to da demantuju. Nevjerovatna osionost, potpuno ignorisanje realnog života i njihov život u nekom spektru lažnih podataka o uspjehu - je njihova svakodnevnica. Mi ne rušimo institucije, mi želimo srušiti vlast koji ugrožava nezavisnost institucija. Ne suprostavljamo se institucijama već njihovom zloupotrebljavanju'', kazao je Dragan Čavić.

On je dodao da predsjednik entiteta nema ovlasti za izdavanje naloga za hapšenje komentirajući Dodikove izjave o Marianni Berecz.

''Imamo Kim Jong una, modifikacija balkanskog tipa. Čovjek koji je na čelu RS i na čelu vladajuće stranke - Milorad Dodik. U svom emotivnom pokazivanju te brige za srpski narod, on je rekao da je tamo vidio šeficu OHR-a u Banjaluci i da se jedva suzdržao da ne izda nalog za njeno hapšenje. Po zakonu samo sudija na prijedlog tužioca može izdati nalog za hapšenje. To ne može predsjednik Republike da radi, to je nemoguće'', dodao je on.

Reprizu emisije možete pogledati od 17 sati u programu N1 televizije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Bosnaerceg

Pa samo je potvrdio svoj smisao za demokratiju kojom se fali. To danas ne bi rekao ni Idi Amin da je živ. I pn bi makar upakovo u celofan. A doda hebeš sva tri pblika vlasti ja sam baja

1 0

Kure

Čava dobio crtice za intervju iz OHR-a. Koliko je to providno.....

7 10

Posmotrac

Narodnog a ne novog pokreta

0 4

* Sva polja su obavezna