SDP pozvao Izetbegovića da Erdoganu pokloni imovinu

SDP pozvao Izetbegovića da Erdoganu pokloni imovinu Izvor: N1

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem oštro osuđuje izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac Alija ''BiH ostavio Erdoganu u amanet''.

Ova izjava je, inače, izazvala brojne reakcije javnosti, a iz SDP-a navoda da ovakvim izjavama Izetbegović daje snažan argument svima koji žele podijeliti i razvaliti BiH kao jedinstvenu državu i društvo.

''Razlika između nas i njih je jasna. SDP BiH ima namjeru poluge sistema nakon izborne pobjede koristiti kako bismo služili građanima i provodili naš, bosanskohercegovački program izgradnje stabilne, suverene, samostalne i razvijene BiH.

Za razliku od nas, feudalističkom, srednjovjekovnom SDA-u, sistem treba da nad građanima, njihovim resursima i njihovim dobrima vladaju, da njihove funkcije, poput begova, njihova djeca nasljeđuju, a da državu ostavljaju u nasljedstvo svojim kućnim prijateljima.

Pozivamo Bakira Izetbegovića da svoju odanost Erdoganu dokazuje tako što će svu svoju privatnu imovinu, kako god da je stečena, pokloniti ili u testamentu slobodno ostaviti Recepu Tayyipu Erdoganu.

Što se tiče naše države i domovine, Bosne i Hercegovine, ona pripada svim našim građanima.

Takvoj državi Turska kao partner, a ne patron, svakako je dobrodošla, jednako kao i svi drugi međunarodni prijatelji Bosne i Hercegovine'', navodi se u saopćenju SDP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 47

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

prišt

Nikšiću, jel to izazivaš sudbinu? Deder povedi postupke protiv Zloje, Grabovice, Hadžića i svih tih oko tebe koji su isti kao i izetbegovićevi. Pa sa SDA ste puhali u istu tikvu četiri godine, i? Nego grenuo si džonom - dobićeš i džon i ciglu. Cigla su prostori za ministarstva i tvoj stan i još nekih, baš u toj zgradi. Vrlo interesantno!

2 1

Bakire, budi takticniji

Cudo da se Bakir hvali amanetom svoga oca i to uvijek iznova spominje. Pa nije toliko naivan, a da ne procijeni da ovo nije bas sretno izrecen amanet. Ovo moze da steti samoj Bosni, jer Bosnu cine jos dva naroda koja imaju istoriske tarume sa turskom vladavinom, a i Bosnjaci sami. Akademik Filipovic kaze ist.

15 4

Slobo

Ali zato je pravi pogodak kod SDA birača. O tome on brine, a o Bosni brine Amerika i EU.

12 1

* Sva polja su obavezna