FIFA razmatra opciju koja bi mogla znatno promijeniti fudbal

FIFA razmatra opciju koja bi mogla znatno promijeniti fudbal Izvor: EPA

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) razmatra zahtjeve više fudbalskih asocijacija da fudbaleri koji su odigrali jednu ili dvije utakmice za reprezentaciju neke zemlje, mogu kasnije da igraju za drugu selekciju.

Ovo je prvi put da FIFA razmatra ovo pitanje iako se fudbalska javnost već izvijesno vrijeme bavi ovom tematikom.

"Postoje toliko pitanje koja traže odgovor. Stanje u svijetu se konstantno mijenja, pa treba ići u korak sa tim. Situacija je posebno kritična u Africi, Aziji i CONCAF-u (zemljama Sjeverne i Južne Amerike i Kariba) gdje se migracije konstantno dešavaju. Dakle, pravo je vreme da pogledamo možemo li da nađemo pravo rješenje bez povrede integriteta igre", rekao je Viktor Montegliani iz FIFA-e.

Podsjećanja radi ranije igrači nisu imali pravo nastupa za seniorsku selekciju neke zemlje ukoliko su u mlađim kategorijama nastupali za neku drugu, ali se 2004. godine i to pravilo promijenilo, tako da se očekuje da FIFA i sada izađe u susret fudbalerima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: FIFA

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

HB

Dobro za Herceg Bosnu.

2 8

Kadiraga

gdje je to na karti, jel to možda 111 na rang listi u Hagu al u malom fudbalu( nogometu) poznata šestorka jedino što im je sadašnji selektor Čović još malo odsutan.

9 3

Nera

hahaha. Zanimljivo da si od preko 200 reprezentacija spomenuo jedino onu koja ne postoji niti će ikada postojati! A ideja je dobra za male reprezentacije, kao i za države sa velikom dijasporom!

6 1

* Sva polja su obavezna