MUP RS: Pronađena veća količina oružja i municije

MUP RS: Pronađena veća količina oružja i municije Izvor: MUP RS

U okviru međunardne policijske saradnje Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS sa MUP-om Republike Srbije, 20. oktobra 2017. godine u Rogatici, slobode je lišeno lice inicijala B.Ć. (1952) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361.

U okviru međunardne policijske saradnje Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a RS sa MUP-om Republike Srbije, 20. oktobra 2017. godine u Rogatici, slobode je lišeno lice inicijala B.Ć. (1952) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo ,,Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 361. Krivičnog zakonika RS.

Naime, lice B.Ć. je na osnovu prethodnog dogovora sa više lica iz Republike Srbije, nabavljalo oružje i municiju na teritoriji Republike Srpske.

Oružje su zatim preuzimala lica iz Srbije, koja su ga krijumčarila u Srbiju gdje su ga i prodavali.

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske su pri lišenju slobode lica B.Ć. izvršili pretres stana i drugih prostorija, kao i pokretnih stvari koje koristi ovo lice, te pronašli i privremeno oduzeli veću količinu oružja i municije.

Nakon kompletiranja predmeta protiv lica B.Ć. će nadležnom tužilaštvu biti podnesen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: MUP RS

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mirsad

Pa zar BiH nije razoruzana i proglasen mir na cijeloj njenoj teritoriji, koliko imaju ovakvih Samuraja u RS koji su zaboravili da je rat prestao ili iskopavaju za nove sukobe. Ako je Policija zaplijenila bas me interesuje sta ce uraditi sa ovim naoruzanjem.

3 0

Samko

Haha ovi sami svoje oruzje vade iz podruma i govore kako su nasli i zaplijenili😂😂😂KOLKO IMATE JOS TOGA PAZITE DA SE NE POVRIJEDITE👌✌🤤

1 1

* Sva polja su obavezna