Ramiz Salkić: Mještani otkrili lokaciju masovne grobnice

Ramiz Salkić: Mještani otkrili lokaciju masovne grobnice Izvor: N1

Na prostoru stare brane jalovišta rudnika Sase kod Srebrenice otkrivena je još jedna masovna grobnica.

Amor Mašević iz Instituta za nestale osobe BiH kazao je je da se krenulo iskopavanjem posmrtnih ostataka za koje se pretpostavlja da su civili bošnjačke nacionalnosti koji su ubijeni 1992. godine nakon što su ispitani u upravnoj zgradi rudnika.

Prema informacijama kojima se raspolaže broj žrtava bi mogao biti između 7 i 15, a među žrtvama bi moglo biti djece i žena čiji nestanak je prijavljen na tom području.đ

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić pozvao je sve one koji znaju za lokacije masovnih grobnica da to prijave. Grobnica kod rudnika je otkrivena upravo zahvaljujući mještanima koji se bili spremni da to kažu.

''Svi mi bi trebali pokazati malo više ljudskosti i svi oni koji imaju informaciju o masovnim grobnicama trebaju da pokažu visok stepen svijesti i savjesti i da daju informacije. Ova masovna grobnica je otkrivena upravo zahvaljujući ljudima koji su bili spremni da kažu gdje se ona nalazi'', kazao je Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske.

Posmrtni ostaci bit će prebačeni u Komemorativni centar u Tuzlu gdje će se vršiti obdukcija i utvrđivanje uzroka smrti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Zastrašujeće

je "lijep" ovaj Ramiz, a autentičnost tih "masovnih grobnica" je vrlo diskutabilna!

3 6

Nebitno

Vi bi svi nekako da diskutirate (srbi)Nažalost ovaj put ima toliko dokaza da je sve rečeno .Vama ostaje ova velika mrlja kao najvećim zločincima na Balkanu i tu se više ionako vaša lažna istorija ne može više oprat.Jedino je žalosno gledat kako sve negirate i pokušavate sa nekim toboš dokazima da opovrgnete koji nemaju uopšte smisla.Ali eto sad bar znamo ko ste

0 0

Draga 1d

Gdje su vam komentari

1 1

* Sva polja su obavezna