Inzko se sastao s delegacijom HDZ-a

Inzko se sastao s delegacijom HDZ-a Izvor: N1

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko i prvi zamjenik visokog predstavnika Dennis Hearne sastali su se danas s delegacijom predstavnika Hrvatske demokratske zajednice BiH iz oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na njihov zahtjev, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

Parlamentarni zastupnici su visokog predstavnika i njegovog zamjenika upoznali s njihovim stavovima u pogledu Izbornog zakona BiH.  Visoki predstavnik je izrazio zanimanje za status razgovora između političkih stranaka o ovom pitanju.

Rekao je da je “međunarodna zajednica jedinstvena u stavu da politička kriza nakon izbora 2018. godine nije neizbježna". Izbori se moraju održati u oktobru 2018. i njihovi rezultati se moraju neometano provesti. Također, moraju biti provedene i odluke Ustavnog suda, naglasio je.

''Očekujemo od vas, stranaka u Parlamentu, da rješavate ovo pitanje putem sastanaka i pregovora u duhu kompromisa kako bi se pronašlo rješenje'', kazao je Inzko.

Visoki predstavnik i delegati su također kratko razgovorali o pitanju reforme Javnog RTV sistema.

Inzko je naglasio da je prioritet OHR-a da pomogne jačanju finansijske stabilnosti, političke i profesionalne nezavisnosti Javnog RTV sistema.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Liv

Ovi stranci nikad da shvate da se mi ne mozemo dogovoriti. Nama se samo mogu nametnuti odluke i zakoni, tkvi smo mi

1 0

Vasilije

Držite se Bošnjaci.

0 2

No Comment

Ponovo jedan sastanak bez rezultata i dogovora iza nas. U potpunosti vjerujem da OHR i Međunarodna zajednica trebaju napustiti ovu zemlju, jer osim davanje savjeta, negiranja i lajkanja političkih stavova nekih političara u BiH njihov djelokrug posla se sve steže dok ne dođe kraj... Zato napustite zemlju i ne trošite novac ove zemlje više!

7 5

* Sva polja su obavezna