Inzko se sastao s delegacijom HDZ-a

Inzko se sastao s delegacijom HDZ-a Izvor: N1

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko i prvi zamjenik visokog predstavnika Dennis Hearne sastali su se danas s delegacijom predstavnika Hrvatske demokratske zajednice BiH iz oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na njihov zahtjev, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika (OHR).

Parlamentarni zastupnici su visokog predstavnika i njegovog zamjenika upoznali s njihovim stavovima u pogledu Izbornog zakona BiH.  Visoki predstavnik je izrazio zanimanje za status razgovora između političkih stranaka o ovom pitanju.

Rekao je da je “međunarodna zajednica jedinstvena u stavu da politička kriza nakon izbora 2018. godine nije neizbježna". Izbori se moraju održati u oktobru 2018. i njihovi rezultati se moraju neometano provesti. Također, moraju biti provedene i odluke Ustavnog suda, naglasio je.

''Očekujemo od vas, stranaka u Parlamentu, da rješavate ovo pitanje putem sastanaka i pregovora u duhu kompromisa kako bi se pronašlo rješenje'', kazao je Inzko.

Visoki predstavnik i delegati su također kratko razgovorali o pitanju reforme Javnog RTV sistema.

Inzko je naglasio da je prioritet OHR-a da pomogne jačanju finansijske stabilnosti, političke i profesionalne nezavisnosti Javnog RTV sistema.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Liv

Ovi stranci nikad da shvate da se mi ne mozemo dogovoriti. Nama se samo mogu nametnuti odluke i zakoni, tkvi smo mi

1 0

Vasilije

Držite se Bošnjaci.

0 2

No Comment

Ponovo jedan sastanak bez rezultata i dogovora iza nas. U potpunosti vjerujem da OHR i Međunarodna zajednica trebaju napustiti ovu zemlju, jer osim davanje savjeta, negiranja i lajkanja političkih stavova nekih političara u BiH njihov djelokrug posla se sve steže dok ne dođe kraj... Zato napustite zemlju i ne trošite novac ove zemlje više!

7 5

* Sva polja su obavezna