Čović razgovarao sa zvaničnicima Evropskog parlamenta

Čović razgovarao sa zvaničnicima Evropskog parlamenta Izvor: Predsjedništvo BiH
Čović razgovarao sa zvaničnicima Evropskog parlamenta

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se danas u sjedištu Evropskog parlamenta s Antoniom Tajanijem, predsjednikom Evropskog parlamenta, te još nekoliko zastupnika, saopćeno je večeras iz Predsjedništva.

Čović informirao je Tajanija o napretku BiH na putu euroatlantskih integracija. Istaknuo je ovom prilikom kako je otpočelo prevođenje odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, te je većina odgovora usaglašena kroz tijela mehanizma koordinacije.

Također je kazao kako su sjednice Predsjedništva BiH za vrijeme njegovog predsjedanja posvećene raspravi o napretku u procesu evropskih integracija, te da je na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH Vijeću ministara određen rok 15. decembar za dostavu odgovora Evropskoj komisiji.

Predsjednik Tajani je ponovio opredjeljenje Evropske unije za priključenje BiH evropskoj porodici, te je ohrabrio predstavnike institucija i žitelje BiH da se nastavi s pozitivnim trendom ispunjenja obaveza.

Zastupnici u Evropskom parlamentu ponovili su svoju podršku našim naporima pri ispunjenju obaveza kako bi dobili kandidatski status za članstvo u EU.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović obratit će se kasnije večeras članovima Odbora za vanjsku politiku Evropskog parlamenta, saopćeno je iz Predsjedništva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Upoznao

ih sa potrebom stvaranja neovisne Herceg Bosne!

2 0

Ana

Kao da EU ne zna za zajednički antieuropski i proruski dogovor s Dodikom?

1 1

Duplo Golo

Jesil nas opet prpmovisao kao hiljade mudzahedina.

2 0

* Sva polja su obavezna