Konferencija "Čist zrak za sve" u Sarajeva

Konferencija "Čist zrak za sve", koja je posvećena kvaliteti zraka u kontekstu održivog razvoja, održana je danas u zgradi Ujedinjenih Nacija u Sarajevu.

Izvor: N1

Konferencija, na kojoj je učestvovalo više od 100 gostiju iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, ogranizirana je u okviru obilježavanja Dana Ujedinjenih nacija. Uvodna obraćanja imali su: rezidentna koordinatorica Ujedinjenih nacija u BiH Sezin Sinanoglu, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mato Franjičević, federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo te ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

U okviru Konferencije održane su sesije: Stanje kvalitete zraka i glavni uzroci zagađenja zraka i povezanih klimatskih promjena, Prepoznavanje posljedica: Uticaji kvalitete zraka na zdravlje i ekosisteme i Adresiranje zagađenja zraka u urbanim sredinama: Najbolje prakse za sprečavanje i smanjenje zagađenja, najavljeno je iz Ureda UN-a u BiH.

Teme koje su se najčešće spominjale uglavnom su bile one koje se tiču zagađenja zraka i sprečavanja zagađenja. Ovom konferencijom željela se prenijeti poruka o važnosti zaštite životne sredine, pogotovo u vrijeme kada svjedočimo strašnim zagađenjima zraka i velikoj nestašici vode.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: zagađenje , zrak

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna