Stoltenberg se zahvalio Čoviću zbog učešća BiH u Afganistanu

Stoltenberg se zahvalio Čoviću zbog učešća BiH u Afganistanu Izvor: Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović susreo se u sjedištu NATO-a u Bruxellesu s glavnim sekretarom Jensom Stoltenbergom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Zahvalio je glavnom sekretaru NATO-a za sastanak kojeg smatra izvrsnom prilikom da ga informira o napretku Bosne i Hercegovine u oblasti euroatlantskih integracija.

Upoznao je glavnog sekretara sa značajnim inicijativama koje je Predsjedništvo BiH poduzelo u proteklom periodu, čime je zatražilo od svih nadležnih institucija Bosne i Hercegovine da hitno provedu sve potrebne aktivnosti za ispunjavanje uvjeta iz Talina. Istaknuo je da bi aktivacija MAP-a do kraja godine bila izuzetno pozitivan signal za cijelu regiju.

Čović je također kazao da je Bosna i Hercegovina pripravna na daljnju saradnju s NATO savezom kontinuiranim učešćem i pružanjem podrške u mirovnim operacijama te iskazao spremnost za eventualno proširenje saradnje u ovoj oblasti.

Stoltenberg je zahvalio Bosni i Hercegovini za njenu predanost međunarodnoj sigurnosti, uključujući i njene doprinose mirovnim misijama NATO-a u Afganistanu.

Pohvalio je napore BiH kada je riječ o aktiviranju MAP-a te iskazao podršku ispunjenju talinskih uvjeta. Istaknuo je također kako je neophodno raditi na reformama odbrane i implementaciji usvojenog dokumenta „Pregled odbrane“ kako bi BiH ostala vrlo vrijedan partner NATO-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Rjesenja nema

Cova zna Stole za tvoje folove ,nista ti ne veruje reko mi je da ga u oci lazes ko... pravi politicar

7 1

* Sva polja su obavezna