BHT: Intervju sa Sebijom Izetbegović neće biti emitovan

BHT: Intervju sa Sebijom Izetbegović neće biti emitovan Izvor: N1

Intervju sa Sebijom Izetbegović, generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, koji je trebao biti objavljen večeras na BHRT-u u 21.15 sati ipak neće biti emitovan, saznaje N1.

Mario Vrankić, direktor BHT-a, kazao je kratko za N1 da dugo najavljivani intervju sa direktoricom KCUS-a se neće naći u večerašnjoj shemi državne televizije.

"Neće biti emitovan, to je sve što za sada mogu da kažem", kazao je Vrankić za N1.  

shema, bhrt Izvor: BHRT/Screenshot

Najava intervjua u kojem su preneseni dijelovi iz razgovora sa dr. Izetbegović jutros je objavljena na portalu BHRT-a. Međutim, nakon nekoliko sati vijest je uklonjena sa stranice.

Izvor: N1

Podsjetimo, direktorica KCUS-a je u intervjuu govorila o svom radu, odlasku ljekara, nedostatku lijekova i medicinskog materijala. Istakla je da ona “samo posprema” stvari u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ona smatra da je sav bunt pokrenut protiv nje nastao baš zbog tog pospremanja, ne samo njenog, nego i ekipe koja radi zajedno s njom. Istakla je kako su do sada vraćena 73 miliona KM duga Kliničkog centra, ali da ne dozvoljava da se uštede provode na račun pacijenata.

Na pitanje da li je brine odlazak ljekara iz Kliničkog centra odgovorila je kontrapitanjem.

“A gdje su otišli ljekari? Dva kilometra daleko od Kliničkog centra. Nisu oni otišli nigdje. Oni su samo prešli u drugo agregatno stanje”, kazala je profesorica Izetbegović u tom intervjuu, govoreći o tri ljekara koja su napustila sarajevsku Ortopediju.

Direktor BHT-a za N1 je dodao i to da o razlozima zbog kojih intervju neće biti objavljen kada je najavljen trenutno ne želi govoriti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 24

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

gazda

Pogledaj samo te zmijske oči,sve se samo kaže.

4 0

manje-više

stvari sigurno treba pospremati s vremena na vrijeme.ne može se raditi na kcus-u i privatno,ne mogu se nositi lijekovi i drugo,ne može se raditi od 09-13.00 ali se ne može ni uštediti 73 miliona tek tako, to su osjetili svi pacijenti.ali ako je toliko uštedila pa ne treba joj konaković davati još 7 mil.za kupovinu opreme ?! a da su male plate dr.jesu a da se sebija preziva drugačije ne bi ni bila interesantna i svi bi je podržali a agregatna stanja...pa to je već nedostatak riječi šta li.

0 6

moj komentar

a taman sam počeo plaćati rtv raxu a vi tako.ovim ste pokazali da niste nezavisni i nemojte se tako predstavljati.ukidam plaćanje taxe...

7 0

* Sva polja su obavezna