Tahirović pisao Livneu: Sramite li se postupaka Dodika?

Tahirović pisao Livneu: Sramite li se postupaka Dodika? Izvor: N1

Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida, uputio je pismo šefu Predstavništva Republike Srpske u Izraelu Arieu Livneu u kojem je napisao da je izjava Livnea o mržnji Bošnjaka prema Jevrejima i Srbima duboko uvrijedila njega i Bošnjake u cijelom svijetu.

"Vašom izjavom u kojoj govorite da "Bošnjaci danas na Jevreje, Srbe i sve što pripada njima gledaju sa mnogo mržnje" duboko ste uvrijedili mene lično, ali i veliki broj Bošnjaka rasutih po cijelom svijetu. Ja i većina mojih članova ne mrzimo nikoga i poštujemo svaku žrtvu iz Drugog svjetskog rata kao i ovog iz perioda 1992. - 1995. Sramimo se Bošnjaka koji su u Drugom svjetskom ratu nanijeli zlo Jevrejima. Sramimo se Bošnjaka koji su u ovome ratu nanijeli zlo Srbima. Sramimo se logora Čelebić kod Konjica i drugih mjesta na kojima su stradali nevini ljudi", naveo je Tahirović.

U nastavku pisma, Tahirović je upitao Livnea da li se srami postupaka njegovih sunarodnjaka koji čine zločine nad Palestincima.

"Gospodine Livne, prihvatate li Vi čijenice o počinjenom genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici? Da li se Vi sramite postupaka Vašeg poslodavca (Milorada Dodika) koji zabranjuje bosanski jezik i negira genocid? Sramite li se Vi Milorad Dodika, ali i njegove političke partije koja sve čini da se ne usvoji zakon sa kojim bi se spriječilo negiranje holokausta?", upitao je Tahirović.

U nastavku je upitao da li ovo treba značiti da Jevreji i Srbi mrze sve što je muslimansko?

"Ja lično mislim da ne, već da su to stavovi samo pojedinaca kao što ste Vi. Da li Vi uzimate u obzir da Vaše izjave ne samo da nanose štetu BiH već i Vašem narodu, Jevrejima, u BiH? Ako niste imali mogućnost da se sastanete s Bošnjacima, a pogotovo preživjelim, pozivam Vas da to učinite, u suprotnom ćete biti zabilježeni u historiji kao još jedna osoba koja je pokušala da revidira historiju i negira genocid", naveo je Tahirović na kraju saopćenja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Posljednji komentari

Bane

Tesko je razumjeti Tahirovica. Zlocine prema Jevrejima u BiH, Srbiji i Hrvatskoj treba priznati i uvazavati. Kakve veze s tim imaju Palestinci(autohtoni narod koji postujem)?

0 2

Ahmad i nedžad

G. Tahiroviću. Vaša namjera je dobra, ali kucate na kriva vrata. Židovske/jevrejske organizacije koje se bave ratnim zločinima se bave isključivo holokaustom (genocidom nad Židovima/jevrejima). Čini mi se da nemaju baš puno suosjećanja sa stradanjem drugih naroda.

3 2

Boošnjooke

se vređaju na istinu!!!

3 3

* Sva polja su obavezna