Tko je Todorićev beogradski odvjetnik?

Tko je Todorićev beogradski odvjetnik? Izvor: Goran Jakus/PIXSELL

Ivica Todorić angažirao je nekoliko odvjetničkih timova. 
Neki su već prekinuli suradnju, a kao odvjetnika zaduženog za moguće izručenje angažirao je još prije nekog vremena Zdenka Tomanovića, poznatog beogradskog odvjetnika koji je, među ostalima, zastupao i Slobodana Miloševića u Haagu

Branio je i Sretena Jocića poznatijeg kao Joca Amsterdam na suđenju u Beogradu za ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franića 2008. godine u Zagrebu. Jocić je bio optužen da je organizirao ubojstvo, no Žalbeni sud u Beogradu ga je 

Cijenjen u Srbiji

Veoma je cijenjen u srbijanskom pravosuđu. Karijeru je počeo u sudstvu, no ubrzo se usmjerio na odvjetnički posao. Zatupao je brojne elektroničke i pisane medije te značajne kompanije, a karijeru mu je najviše obilježila suradnja s Miloševićem. Miloševiću je jednom rekao da su prosvjednici u pravu, nakon čega ga Milošević nije htio vidjeti, ali ga je ipak nekoliko godina poslije angažirao. No taj angažman je, s druge strane, odbio neke druge tvrtke koji više nisu htjele da ih brani Miloševićev odvjetnik.

Prema informacijama, od angažmana su odustali američki odvjetnici koje je Todorić prve angažirao, još u lipnju, a zadržao je domaće odvjetnike Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković, koje je također angažirao ljetos. Odvjetnici Sloković i Prodanović uložili su žalbu sudu na odluku o istražnom zatvoru za Todorića, a u ponedjeljak je za Todorića izdan europski uhidbeni nalog.

Uskoro popis tražbina

I dok je pozornost usmjerena na uhićenja, posao u koncernu se nastavlja kako bi nagodba, prema planu, završila u travnju 2018. godine. Todorić se i dalje “brani” pišući blog, ali činjenice koje iznosi sve su manje relevantne. Vraća se na činjenice koje su već objašnjene, kao što je tzv. roll up model kreditiranja, ili napada izvanrednu upravu u Agrokoru i članove Vlade. Kao što je najavljeno, uskoro će biti objavljena lista svih tražbina od Agrokora i njegovih tvrtki. U koncern je stiglo oko 12 tisuća tražbina. Zatim će se formirati stalno vjerovničko vijeće, za koje prijedlog daju sami vjerovnici. A potom se ide u restrukturiranje. Tada će se bolje znati i slika vrijednosti tvrtki i njihove održivosti te kako ih prodati, a o čemu će u procesu nagodbe odluku donijeti sami vjerovnici. Proces nagodbe donijet će i već najavljeni otpis potraživanja, koji se spominje u iznosu do čak 50 posto, piše Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna