Predstavljeni prototipi Trumpovog zida između SAD i Meksika

Američki predsjednik Donald Trump u svojoj predizbornoj kampanji obećao je napraviti zid između SAD-a i Meksika, a danas je Reuters objavio fotografije prototipa zida koje je naručila administracija Bijele kuće.

Od građevinskih firmi naručeno je osam prototipa, a današnji dan (26. oktobar)  bio je i rok ponuđačima da predstave svoj dizajn.

Iako je Trumpov plan za izgradnju zida do sada naišao na mnogo administrativnih i zakonskih prepreka, uključujući i odbijenicu Senata da isplati 1.6 milijardi dolara troškova, kao i nekoliko tužbi, on od obećanja - očigledno, nije odustao.  

Fotoreporter Reutersa Mike Blake napravio serijal fotografija osam predstavljenih vrsta zida - od kojih bi jedan mogao biti postavljen između granice SAD-a i Meksika, kako je Trump i tvrdio u svojoj kampanji. 

Četiri prototipa su napravljena od betonskog zida, dva su od materijala koji nije naveden, dok su dvije vrste od materijala kroz koji se može i vidjeti druga strana, navodi Business Insider. 

Prototipi su dizajnirani da "spriječe ilegalne prelaske granice". Pogledajte i video koji je uploadovan na Twitter.


Tagovi: SAD , meksiko , zid , donald trump

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ma De Ba

Dabogda ti štrumpfe bio prvi koji mora preći prekp njega i to sa meksičke strane pravo na minska polja. Eh koja šteta da ga nije bilo kad ti je djed došao u ameriku.

1 0

Narodna pamet

Moderna verzija Berlinskog bi bila sasvim OK, normalno sve sa minama :D

1 1

* Sva polja su obavezna