Dačić: Hoyt Yee previše gledao "Rat svjetova"

Dačić: Hoyt Yee previše gledao "Rat svjetova" Izvor: N1

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je danas ocjenu američkog diplomate Brina Hoyta Yeea da Srbija sjedi na dvije stolice, navodeći da je interesuju samo njeni interesi.

Dačić je novinarima u Beogradu rekao da će Srbija nastaviti da radi u skladu sa svojim državnim i nacionalnim interesima bez obzira šta govore sa strane.

On je rekao je rekao da Srbiju uopšte ne interusuju tuđe stolice, niti ima dvije stolice, već samo jednu i da je to Srbija.

Kometarišući izjavu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a da Srbija mora jasno da se opredijeli, on je ocijenio da su to "gluposti".

"To su gluposti. Sve su to gluposti. Mislim da su neki ljudi, uključujući i predstavnika State Departmenta previše gledali 'Rat svjetova' i naučno-fantistične priče", rekao je Dačić.

Ministar spoljnih poslova je rekao da je Velika Britanija predložila da se ukinu redovne sjednice Savjeta bezbjednosti o stanju na Kosovu i da se to pitanje razmatra na zatvorenim konsultacijama. On je dodao da su se njihovom prijedlogu pridružile SAD-u i još neke zapadnoevropske zemlja, a da su protiv Kina i Rusija.

"Čekajte, da li neko misli da smo mi baš toliko glupi. Da ćemo mi sada da kažemo u redu je samo vi radite protiv nas i mi ćemo isto da radimo protiv nas", rekao je on.

Američki diplomata Hoyt Jee koji je ove nedjelje u Beogradu učestvovao na ekonomskom samitu i razgovarao sa zvaničnicima Srbije, izrazio je zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka EU, a drugom na putu ka savezu sa Rusijom.

"Zemlje koje žele da uđu u EU moraju jasno da pokažu tu odluku. Ne možete sjedeti na dvije stolice, naročito ako su tako daleko", rekao je američki diplomata u Beogradu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

bosanacb

dacicu dobro je dok hoyt gleda ratne filmove to je ok ali je lose sto ga ti nisi gledao nego vodio

2 0

Uceraj Im

Direktno sa Slobinog groba se javio Dačo

6 0

Šemso Bonaparta

A ti u čašicu izgleda

4 2

* Sva polja su obavezna