Izložba posvećena Princeu u Londonu

Izložba posvećena Princeu u Londonu Izvor: Reuters
2010. Abu Dabi

U Londonu će danas biti otvorena izložba posvećena karijeri američkog muzičara Prince, koji je iznenada preminuo 2016. godine.

Restrospektiva nazvana "My name is Prince" (Moje ime je Prince) prikazaće instrumente, nagrade i modne detalje umjetnika, poznatog kao "dijete Mineapolisa".

Na izložbi će biti jedna od omiljenih Princeovih gitara koja se 1979. godine pojavljuje u video spotu pesme "Why you wanna treat me so bad".

Veliki dio izložbe će biti posvećen albumu "Purple Rain", a među modnim detaljima biće izloženi Princeov neseser za šminku, ogrlice i naočala za sunce.

Izložba u O2 Areni u istočnom dijelu Londona gde je Prince održao koncert 2007. godine, trajat će do 7. januara 2018. godine.

Pedesetsedmogodišnji muzičar iznenada je preminuo 21. aprila 2016. u svom domu od prekomjerne doze lijeka protiv bolova na bazi opioida.

Prince, čije je pravo ime bilo Prince Rogers Nelson, bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su "Cream" ili "Kiss" u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka. Mnogi smatraju da je njegov najveći hit "Purple Rain".

Autor je više stotina pesama i dobitnik šest muzičkih nagrada Grammy i jednog Zlatnog globusa, kao i prestižnog Oscara za originalnu pesmu "Purple Rain" iz istoimenog filma iz 1985. godine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: prince , London

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Halide izvini

Ipak je bio bolji od Nazifa Gljive i Šerifa Konjevića.

0 0

* Sva polja su obavezna