Borisov svečano dočekan pred zgradom institucija BiH

Borisov svečano dočekan pred zgradom institucija BiH Izvor: Fena

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić svečano je jutros dočekao premijera Republike Bugarske Boyka Borisova, koji je jučer doputovao u službenu posjetu Bosni i Hercegovini. Nakon sastanka, planirane su izjave za medije.

 Obraćanje možete pratiti UŽIVO u programu N1 televizije ili na portalu N1Info klikom na link OVDJE.

Nakon svečanog dočeka, uz vojne počasti i intoniranje himni dviju država, premijer Borisov će imati susret s predsjedavajućim Zvizdićem, s kojim će razgovarati o unapređenju ekonomske i regionalne saradnje te o euroatlantskim integracijama BiH. 

Nakon toga je planirano potpisivanje Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vlade Republike Bugarske i Vijeća ministara BiH o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i robe. Sporazum će potpisati ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko i ministar transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Republike Bugarske Ivaylo Moskovski.

Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjedavajućim i zamjenicima predsjedavajućeg oba doma Parlamentarne skupštine BiH te susret s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva BiH, a Borisov će posjetiti i bugarski kontigent EUFOR-a.

U delegaciji Vijeća ministara BiH, uz predsjedavajućeg Denisa Zvizdića, bit će zamjenici predsjedavajućeg, ministri vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko te ambasador BiH u Bugarskoj Radomir Bogdanović.

Delegaciju Vlade Republike Bugarske, osim premijera Borisova, činit će zamjenik premijera Tomislav Donchev, zamjenik premijera za javni red i sigurnost i ministar odbrane Krasimir Karakachanov, ministar transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Ivaylo Moskovski te ministar ekonomije Emil Karanikolov i ambasadorica Bugarske u BiH Avgustina Tzvetkova-Karabasheva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 3

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Ma De Ba

Ima kiseljaka za umivanje jedino ne znamo čiji je. Al šta njega briga kad se ne sekira ni Novalić. Nisu mjenice nego dipnice.

0 0

SA

Jedini uspjeh ove BH vlasti je sto su uspjeli da urade trotoar ispred predsjednistva i to je to! Hoce li ovaj Bugarin imati vode da se umije makar ili ce morati iz bokala ko stari vakat mada je to sad retro ali mozda on to ne zna!

0 1

Ma

hajde ne pričaj gluposti!U Sarajevo tko god dođe biva i najbolje ugoščen.

0 0

* Sva polja su obavezna