Erdogan: Obaveza obrisati suzu djeteta na Balkanu, Siriji...

Erdogan: Obaveza obrisati suzu djeteta na Balkanu, Siriji... Izvor: Kayhan Ozer/Presidential Palace/Handout via REUTERS

Predsjednik Republike Turske, Recep Tayyip Erdogan, u poruci povodom obilježavanja 29. oktobra, Dana Republike, poručio kako je njegova zemlja danas nada za sve potlačene i sve obespravljene svijeta te kako je zbog toga na meti terorističkih organizacija.

"Turski narod je, 29. oktobra 1923. godine, svojim životima i krvlju još jednom cijelom svijetu pokazao da nikome neće dozvoliti da stavi okove na njegovu volju, kao ni da nikome neće dozvoliti uplitanje u njegovu sudbinu", kazao je Erdogan.

Dodao je također kako je njegova zemlja danas nada za sve potlačene svijeta.

"Danas je Turska nada za sve potlačene i sve žrtve svijetu. To je i glavni razlog što smo na meti okrvavljenih terorističkih organizacija. Ubicama kao što su ISIS, PKK, PYD/YPG i FETO, nismo dozvolili, niti ćemo dozvoliti da nas spriječi u ostvarenju naših ciljeva. Snažnom borbom protiv pijuna i maroneta, koje s naslovnih strana i spletkarenjima puštaju na nas, nastavit ćemo naš put ka ciljevima postavljenim za 2023.", poručio je turski predsjednik Erdogan i dodao:

"One koji Tursku pitaju: 'Šta tražite u Iraku, Siriji, Somaliji, Africi, Balkanu, Kavkazu', treba upitati: 'A šta vi tu radite?' Jer oni tu nemaju nikakve probleme, niti ih nešto zbog tih regija boli. Ali, nas boli. Jer, mi sa cijelim ovim podnebljem imamo vrlo snažne historijske i ljudske veze. Naša je dužnost da obrišemo suzu i pomilujemo svako dijete koje zaplače u ovim regijama".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 5

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

bosanac b

bando dajte vi njima kruha a za suzu ce oni lako kad se najedu

0 0

HoRuck

Obaveza bi trebala biti da do suza uopšte ne dođe, sultanu moj!

8 4

Pino

Ma trudi se ti i laži koliko god hoćeš,ali nikad nećeš biti Ataturk.Jadna Turska stobom ko i mi s Baketom

13 18

* Sva polja su obavezna