Džumhur: Psiha 'kriva' za veliki napredak

Džumhur: Psiha 'kriva' za veliki napredak Izvor: AFP

Iza mene je sezona iz snova, pogotovo sami kraj. Sada sam pun sampouzdanja i mogu reći da je ovo najbolja sezona u mojoj karijeri, izjavio je najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nakon što mu je danas uručena nagrada ''Simposara'' za najboljeg sportistu u BiH.

Džumhur naglašava da svaki sportista priželjkuje ovakav kraj sezone, te da su mnogi vjerovali u njega, više nego što je on vjerovao sam u sebe.  

"Mislim da su mnogi vjerovali da ja to mogu, ali najveći problem je bio što ja nisam vjerovao sam u sebe sve do jednog trenutka kada sam vidio da je to stvarno moguće. Nadam se da će sljedeća sezona biti još bolja, a ja ne želim da se zaustavim ovdje", rekao je Džumhur. 

Smatra da je za njegov veliki napredak u karijeri zaslužna ''psiha'', te da je njegovo igračko sazrijevanje donijelo veliki napredak i naslove. 

Nakon odličnih rezultata i osvajanja ATP turnira u Moskvi i ST. Petersburgu Džumhur je otkazao završni turnir u Parizu zbog povrede. 

"Cijelu sezonu sam prošao bez povreda što je rijetkost za ATP igrača koji igra 30 turnira godišnje i koji je stalno u pokretu. Nisam ništa htio da rizikujem pa sam otkazao nastup u Parizu. Sada ću se odmoriti, pa slijede pripreme za narednu sezonu", zaključio je teniser. 

Džumhur bi trebao sezonu završiti u konkurenciji najboljih 30 tenisera svijeta. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 6

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Slobo

Mislim da je preseljenje u Beograd i lepa cura dosta doprinjelo ovom uspjehu.

1 1

Donald

Koju psihu? Pa ti si zgubio um protiv Conge.

0 1

Antidemokuracija

Želim puno uspjeha..

10 1

* Sva polja su obavezna