Denis Zvizdić uputio pismo podrške premijeru Španije

Denis Zvizdić uputio pismo podrške premijeru Španije Izvor: N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je pismo podrške španskom premijeru Marijanu Rajoyu povodom proglašenja nezavisnosti Katalonije.

Poštovani premijeru, imajući u vidu dobre i prijateljske odnose naših država, bazirane na međusobnom uvažavanju i razumijevanju, u potpunosti podržavam vaše aktivnosti u cilju očuvanja ustavnog poretka, suvereniteta i teritorijalnog integriteta vaše države Španije. Principi vladavine prava za koje se zalažete, predstavljaju osnovnu vrijednost svakog demokratskog društva, i zbog toga vam upućujem izraze ohrabrenja da istrajete i uspijete u očuvanju vladavine prava i evropskih demokratskih principa, kako bi svi vaši građani nastavili da žive u miru i prosperitetu. Primite izraze moga osobnog poštovanja”, piše u pismu podrške predsjedavajućeg Zvizdića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 10

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

DeBa

Ne napadajte zvizdu dace on podršku i dodiku sto se njega tiče samo da ostane tu gdje je.

3 2

Podržava Španiju

isto toliko koliko ne podržava ID!

3 1

a/a

Drzava ne moze da podrzi nesto sto je protuustavan cin, pa i kada se radi o Kataloniji i njenom narodu kojem smo zagvalni na svemu sto su ucinili za Sarajevo i BiH. Nema dileme da je ovakav stav predsjedavajuceg Vjeca ministara potpuno ocekivan i ispravan.

5 1

* Sva polja su obavezna