Vučić: Do kraja godine utvrditi granicu između Srbije i BiH

Vučić: Do kraja godine utvrditi granicu između Srbije i BiH Izvor: Tanjug / Rade Prelić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će do kraja godine biti ustanovljena granica između Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je, na konferenciji za novinare poslije sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Beogradu, rekao da je komisija iz Srbije počela da radi na utvrđivanju granica između dvije države i da se nada da će Srbija uskoro imati svoje prijedloge i saglasnost iz Bosne i Hercegovine.

Vučić je rekao da je sa Dodikom razgovarao o Deklaraciji za očuvanje srpskog kulturnog identiteta, kao i da će na toj deklaraciji raditi dekanka beogradskog Filološkog fakulteta Ljiljana Marković, dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, profesor tog fakulteta Mirko Vasiljević, predsjednik Matice srpske u Novom Sadu Dragan Stanić i drugi stručnjaci za srbistiku.

Milorad Dodik je rekao da bi polovinom novembra trebalo da bude završen prvi nacrt tog dokumenta.

"Nastavljamo da radimo na deklaraciji. To je dokument koji bi ukazao na potrebu očuvanja srpskog nacionalnog identiteta", rekao je Dodik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Izvor: N1

Komentara 9

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

mene se tiče

ošo doda kod svog Erdogana a kad ode bakir on digne dreku do neba. Otišao kukavac da se žali napašće ga Izetbegović a on će da se brani a očekuje i po,oć srbije. I sve to na tv pred Vučićem. Pa imali tu iko pametan da ovoj dvojici luđaka kaže šta rade.

0 1

Mirsad

Sta se tu ima utvrdjivati Drina se ne moze presusiti ona je Bogom data da razdvaja BiH od Srbije tako ce i ostali do sudnjeg dana.

5 2

Rudo

Rudo je Bosna!

4 1

* Sva polja su obavezna