"Srbija želi autoput preko Višegrada, ali ne može mimo BiH"

"Srbija želi autoput preko Višegrada, ali ne može mimo BiH" Izvor: N1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi autoput Beograd-Sarajevo preko Višegrada smatrajući da time pomaže, ne samo Srbima nego i Bošnjacima, ali da ne može da uradi ono što BiH u ovom trenutku ne želi.

"Dobio sam informaciju od (Bakira) Izetbegovića da su oni dogovorili da taj autoput ide preko Tuzle. Svaka zemlja pravi svoj izbor", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da je o tome razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom koji je zainteresovan prvo za izgradnju autoputa Beograd-Banjaluka, a potom Višegrad-Sarajevo, što bi bila važna veza sa Hercegovinom.

"Smatrali smo da ovim pomažemo ne samo Srbima, već i Bošnjacima, ne samo BiH, već i centralnoj Srbiji, ali ne možemo ono što BiH ne želi", rekao je Vučić.

On je najavio narednih dana potpisivanje ugovora za izgradnju puta Čačak-Požega, istakavši da će Srbija do početka sljedeće godine imati ubjedljivo najviše kilometara autoputeva od svih država bivše Jugoslavije, dok je prije 15 ili 20 godina imala dvostruko manje kilometara od Hrvatske.

Predsjednik Srbije rekao je da ne vjeruje u tvrdnje zagrebačkog "Večernjeg lista", ni da je neko rekao da će Zagreb nabaviti američke avione F-16, i to, da bi, kako su naveli "završili nedovršeni posao u Banjaluci".

Izvor: N1

"Ako je neko to ozbiljno mislio reći ću da nije dovoljno ozbiljan ili odgovoran da razume kakve bi posledice takav pokušaj mogao da ima", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara.

Vučić je dodao da je isto tako čuo i optužbe da je četnik, iako mu niko nikada nije bio četnik u porodici, niti partizan, već su bili "obični preklani Srbi, kao i mnogi drugi".

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 19

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Nogdje

komentara.

1 0

SrbIN

Ispade ProBosić ponovo dalabu....

0 2

OVAKO

PRAVI GA KUD HOCES KAD GA TI BUDES FINANCIRAO FASISTO JEDAN.

8 6

* Sva polja su obavezna