Olujno nevrijeme praćeno kišom i vjetrom zahvatilo regiju

Olujno nevrijeme praćeno kišom i vjetrom zahvatilo regiju Izvor: N1

Olujno nevrijeme, praćeno kišom i jakim vjetrom, pogodilo je danas Novi Sad i dijelove Vojvodine. Nevrijeme i u Beogradu, pada kiša uz jak vetar.

Vjetar je lomio i čupao iz korjena drveće. 

Zbog oluje mnogi vozači su parkirali automobile uz ivice puteva jer je bilo nemoguće voziti po oluji.

U Beogradu dugačkih kolona vozila ima cijelom dužinom Takovske i Ulice Kneza Miloša, u Dušanovoj ulici i na auto-putu kroz Novi Beograd.

Meteorolozi su jučer izdali upozorenje da će u cijeloj Srbiji biti vjetrovito, a da će na sjeveru i istoku udari vjetra dostizati i jačinu žestoke oluje.

Oluja i u Hrvatskoj

Olujni jugozapadni vjetar koji od jutra puše na području Ogulina, Tounja, Plaškog i Josipdola izazvao je znatne materijalne štete na privatnim i javnim objektima, najviše na krovištima kuća i školskih zgrada.

U samo nekoliko sati ogulinski vatrogasci intervenirali su 19 puta. Uklanjaju drveće s saobraćajnica i saniraju krovove kuća s kojih je vjetar odnio crijep ili lim.

Na terenu su uz pripadnike Javne vatrogasne jedinice Ogulin i dobrovoljni vatrogasci DVD-a Ogulin, Tounj, Plaški i Josipdol dok su vatrogasci ostalih društava s tog područja, u pripravnosti, javlja Radio Mrežnica.

S obzirom da jak vjetar još uvijek puše, građanima se savjetuje da ne izlaze iz svojih domova te da budu oprezni ako ipak moraju izaći.

Vjetrom pogođena područja obišao je župan Damir Jelić - u Tounju područnu školu gdje je oštećen krov, te u Ogulinu gdje je oštećen krov Gimnazije Bernardina Frankopana te nekoliko privatnih objekata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: Vrijeme , Hrvatska , Srbija

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna