"Dodik je jučer od Vučića dobio jasne političke poruke"

"Dodik je jučer od Vučića dobio jasne političke poruke" Izvor: Tanjug

Milorad Dodik je jučer na sastanku u Beogradu s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dobio jasne poruke, da prestane s destruktivnim političkim ponašanjem - smatra lider SDS-a Vukota Govedarica.

Svima je, kaže, bilo vidljivo da je tokom tog sastanka, održanog na Vučićev zahtjev, Dodiku poručeno da prestane sa stvaranjem destruktivnih političkih odnosa u BiH i kočenjem reformi.

-Interes RS-a nije destrukcija, niti zastoj u reformama, već da pratiti Srbiju na njenom evropskom putu, a nikako da bude u službi određenih radikalnih bh. političara koji isključivo žele da u tom radikalizmu lično profitiraju - tvrdi Govedarica.

Podsjeća da je Vlada RS-a preuzela obaveze iz Reformske agende, ali, nažalost, optužuje srpske predstavnike u Vijeću ministara, koji rade svoj posao, da su kočničari reformi.

- Međutim, oko 80 posto aktivnosti u Reformskoj agendi je na entitetima. Stoga, Vlada RS-a svojim ponašanjem pravi probleme i Srbiji, zbog čega je Vučić morao da upozori Dodika da se prebaci na teren rješenja, a ne destrukcije - tvrdi predsjednik SDS-a.

Ukazuje da Dodik, koji je pod sankcijama SAD-a, ne bi trebao da uvlači RS u probleme.

Još neki političari u RS-u su, kaže, bili ranije pod sankcijama, ali, kako podsjeća, Mirko Šarović nikada nije bio problem RS, i nije taj problem riješavao na uštrb interesa RS-a.

-Vjerujem da će Dodik iz jučerašnjeg sastanka izvući pouke i uvažiti ono što je prioritet Srba, a ne nekih drugih destruktiig bh. političkih partija - zaključio je Vukota Govedarica.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 15

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Kriticar

Gdje se dva bosanca nadju tu je meza i pice a tako i nas Cipuljanin iz predgradja Bugojna Vucko i Laktaski pjevac estrade Mile. Jedino neznam jel mile ga nagovorio da kliknu neku skupa.

0 0

E Milorade ne mozes ti sa njima u drustvo, za njih si uvjek papak iz bosne, tapsu te po ramenu , a ustvari te ismijavaju ko klauna. Od njih pobjegose svi, i cg, i kosmet a i vojvodina uskoro i oni od sebe samih , a tim budi sluga i povedi istomisljenike sa sobom. Sretno vam

18 3

Ludom radovanje

Ja, ja upravu si pobjeze i Beograd i Sumadija i Macva i Pomoravlje. Svi pogjegose. Pozabavi se ti sa Bosnom koja za 25 godina jos nije zazivjela.

0 0

* Sva polja su obavezna