Dodik odgovorio Govedarici

Dodik odgovorio Govedarici Izvor: Tanjug/ Filip Krainčanić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da predsjednik SDS-a Vukota Govedarica svojim viđenjem sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otkriva u stvari kako izgledaju sastanci na koje on ide, jer su to, po svemu sudeći, "sastanci na kojima Govedarica dobije zadatke i ukor ako je bio neposlušan".

Na pitanje Srne da prokomentariše tvrdnju Govedarice da je na sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "dobio jasne poruke da prestane s destruktivnim političkim ponašanjem", Dodik je rekao da je partnerstvo, koje se u SDS ne njeguje još od vremena Mladena Bosića, za Govedaricu nepoznata politička kategorija, pa on u jučerašnjem sastanku ne može ni da vidi razgovor sagovornika koji se možda ne slažu po svim pitanjima, ali se i u neslaganju apsolutno uvažavaju.

Predsjednik RS je naglasio da je zanimljivo kako Govedarica, baveći se sastankom u Beogradu, nije čuo šta je stav i koji su prioriteti Srbije u vezi sa izgradnjom auto-puta Sarajevo - Beograd i da se stav Srbije podudara sa stavom i interesima RS, a to je da auto-put Sarajevo - Beograd ide preko Višegrada na Vardište, a ne trasom koju je, kako kaže, po nalogu Izetbegovićeve SDA predložio SDS u liku Mladena Bosića.

"Što se tiče zastoja u reformama, nad kojim Govedarica lažno plače, to pitanje bi trebalo da delegira na sastanke sa partijama sa kojima je u koaliciji, poput SDA, a koje su blokirale i reformske procese i aranžman sa MMF-om i sve što je normalno za naše građane. Ali Govedarica ta pitanja očito ne smije postaviti Bakiru Izetbegoviću ili Denisu Zvizdiću, koji nisu u stanju da okupe skupštinsku većinu ni po jednom pitanju", ocijenio je Dodik.

Komentarišući izjavu Govedarice da predsjednik Republike, koji je pod sankcijama SAD, ne bi trebalo da uvlači RS u probleme, Dodik je rekao da sankcije koje su SAD uvele Miloradu Dodiku ni na koji način se ne odražavaju na Republiku Srpsku i njen narod.

"Predsjednik partije koja je na crnoj listi SAD kao što je SDS ne bi trebalo to pitanje da tako eksploatiše. U suprotnom, mogao bi ga neko upitati - zašto ne rasformiraš stranku koja je za SAD i dalje nepoželjna, a radite sve kako njihova ambasada traži", istakao je Dodik.

On je ocijenio da je Govedarica ovom izjavom očito htio da malo popuni medijski prostor, pa kad nema šta konkretno da kaže onda se bavi drugima i to na amaterski način. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 14

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

GAVRILO PRINCIP

Ne volim Dodikovu bratiju ali ga podrzavam kao predsjednika RS i drzavne i nacionalne interese dobro cuva.

4 6

Njegoš ANDRIĆ

dokle god je bakir i amanet biće i dodika.... Treba razmisliti...

0 2

Neko

Nahrani narod budalo.

4 2

* Sva polja su obavezna