Odobreno zaduženje za projekat vodosnabdijevanja Sarajeva

Odobreno zaduženje za projekat vodosnabdijevanja Sarajeva Izvor: N1

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je na vanrednoj sjednici zaduženje po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt vodovoda u Sarajevu.

Iznos zaduženja je 25 miliona eura, a novac je namijenjen za rekonstrukciju prioritetnih komponenti vodovodnog sistema kako bi bili smanjeni gubici vode i poboljšana ukupna efikasnost vodovodnog sistema.

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, uz tvrdnju da je rekonstrukcija vodovodne mreže bila i ostala prioritet kantonalne vlade, ranije je izjavio da bi se ovaj kredit EBRD-a realizirao u tri tranše.

Poslanici Predstavničkog doma odobrili su na današnjoj sjednici i predloženu odluku o zaduženju kod EBRD-a za izgradnju regionalnog vodovoda "Plava voda". Krajnji dužnici po ovom zaduženju su Srednjobosanski kanton (3.850.000 eura) i Zeničko-dobojski kanton (7.150.000 eura).

Također je odobrena odluka o zaduženju kod EBRD-a za realizaciju Projekta vodosnabdijevanja Gradačac. Iznos tog zaduženja je šest miliona eura.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 1

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Realista

Ima hadjija para mašala

1 0

* Sva polja su obavezna