Vučić: Ovo će, najvjerovatnije, biti posljednji mandat

Vučić: Ovo će, najvjerovatnije, biti posljednji mandat Izvor: Tanjug/sava Radovanović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će mu ovo, najvjerovatnije, biti posljednji mandat, ne zbog onih koji ga napadaju, već da je to njegova odluka.

Vučić je, komentarišući kritike koje svakodnevno doživljava od opozicije, u medijima i na društvenim mrežama, za RTV "Pink" rekao da ga oni ne bi pobijedili do 2040. godine.

Na pitanje da li država ima kapacitet da sačuva svoju nezavisnost, Vučić je istakao da Srbija "sedi na svojoj stolici", te da niko ne može da garantuje do kada će to moći.

"Kada to ne bude moguće imaćemo neke druge ljude u vladi i na mestu predsednika. Mislim da je jedini ispravan pravac, očuvati nezavisnost", dodao je Vučić.

On je rekao da pritisci neće stati, da velike sile i zapad neće odustati od Kosova, te poručio da Srbija ne smije biti pasivna i da mora ponuditi rješenja koja imaju veze sa realnošću.

"Naše je da vodimo nezavisnu politiku i da probamo da nađemo istorijski dogovor sa Albancima, to je dobro za budućnost naše dece. Ako doživimo neuspeh, ništa strašno, pokušali smo", dodao je Vučić.

Govoreći o susretu sa američkim zvaničnikom Brajanom Hojt Jiom, Vučić je rekao da razgovor nije bilo naročito prijatan, da su glavne teme bile Kosovo i Rusija, te da mu je Ji prenio poruku Amerike, koja podržava "teritorijalni integritet nezavisne države Kosovo".

Vučić je rekao da Srbija sa Hrvatskom treba da gradi dobre odnose. "Ali niko neće moći da napadne Srbiju i sprovede novu `Oluju`, to im obećavam, a ja držim do svoje reči", istakao je Vučić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 8

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

bosanacb

PA JARANE JESI TI ZABORAVIO NA ONU STARU DOBRU NICIJA NIJE DO ZORE SIJALA NAROD JE UVIJEK U PRAVU JER TO JE IZ ISKUSTVA A NE IZ SKOLSKIH KLUPA

0 0

roky

Nikad nisi ni trebao da taj posao da radis nije to za tebe

0 0

xbaeska

HoRu

0 0

* Sva polja su obavezna