Đivo Đurović za N1: New York je pokazao svoju snagu

Đivo Đurović za N1: New York je pokazao svoju snagu Izvor: N1

Teroristički napad koji se u utorak dogodio u New Yorku i koji je odnio osam života za N1 je, iz New Yorka, komentarisao novinar i analitičar Đivo Đurović. Kazao je kako uprkos tome što se radi o drugom najvećem napadu na New Yorku nakon 11. septembra, u gradu nema straha od terorizma.

''Napadač je živ, operisan i to je važno za saznavanje motiva kako je do ovoga došlo. Ubio je osam ljudi.Od toga je pet Argentinaca, jedan Belgijac i dva Amerikanca. To se dogodilo u dijelu New Yorka blizu nekadašnjih 'Blizanaca', koji je prepun turista. Ono što je zanimljivo je da je on rekao da ovo radi u ime ISIS-a i da je bio radikaliziran. Ostavio je poruku koja to kaže", rekao je Đurović te dodao:

"Ne zna se ima li veze s ISIS-om ili se sam proglasio borcem, kao što je ISIS pozvao da rade. To treba utvrditi. Čini se da nije bilo puno ozbiljnog planiranja. Uzeo je taj kamion u New Jerseyju i kad je izašao iz njega nije imao ni pištolj nego je jedan bio za paintball, a drugi je bio klamerica. Na kraju ga nisu ubili i nije ostvario cilj da postane mučenik''.

Američki medijski prostor jučer je bio zakrčen informacijama o ovom događaju, ali u gradu nema straha od eventualnih novih napada.

"Oteo je ciklus vijesti, samo se o tome govorilo. Dominirao je svim medijima jučer popodne i navečer. Dominira i noćas. Počinitelj je Uzbekistanac, ali sedam godina živi u Americi. Imao je legalne papire. Imao je sve papire i živio je na Floridi. Sinoć sam bio na mjestu gdje se to dogodilo. Očekivao bih sve suprotno od onoga što sam vidio. Bila je Noć vještca i to je izgledalo fascinantno. Gradonačelnik je pozvao Njujorčane da ne dopuste teroristima da pobijede i da bude straha. To područje je bilo puno djece i odraslih. Bila je cijela povorka u kojoj su bili gradonačelnik i guverner. Upravo suprotno onom što bi se očekivalo. To je snaga New Yorka'', kazao je Đurović za N1.

Izvor: YouTube

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Tagovi: New York , Napad

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna