Izrael formira specijalni odred za Al Aksu

Izrael formira specijalni odred za Al Aksu Izvor: Reuters

Izraelski ministar javne sigurnosti Gilard Erdan najavio je da će u okviru izraelskih snaga sigurnosti biti formirana nova specijalna jedinica zadužena za kompleks Al Aksa u Jerusalemu.

Erdan je za list “The Jerusalem Post“ kazao da će specijalna policijska jedinica u kompleksu Al Aksa biti opremljena naprednom tehnologijom kako bi prikupljala obavještajna saznanja i štitila posjetioce svete zemlje.

“Jedinicu će činiti oko 200 policajaca, od kojih će polovica biti novih regruta koji će biti primljeni naredne godine“, kazao je Erdan.

Resorni izraelski ministar također je kazao da su povod za formiranje specijalne policije za Al Aksu incidenti koji su se u kompleksu dogodili u junu ove godine i u kojima su ubijena dva izraelska policajca. U neredima su ubijena i najmanje tri Palestinca.

Nakon tih nereda, izraelske snage sigurnosti su postavile specijalne detektore metala na ulazima u Al Aksu, što je izazvalo dvosedmične masovne proteste Palestinaca, a u konačnici su izraelske snage uklonile sporne detektore.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

* Sva polja su obavezna