Potvrđeno za N1: Željko Kuntoš pušten da se brani sa slobode

Potvrđeno za N1: Željko Kuntoš pušten da se brani sa slobode Izvor: N1

Željko Kuntoš (48) sa Pala, u čijoj kući je policija RS-a jučer pronašla, kako je saopćeno, originalni tekst Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku, pušten je da se brani sa slobode jer nije bilo zakonskih osnova za određivanje pritvora - potvrdila je za N1 Dragica Tojagić, rukovoditeljica opštih i administrativnih poslova u Republičkom

''Željko Kuntoš koji je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo trgovina uticajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave ispitan je danas od strane Republičkog javnog tužioca nakon čega je pušten da se brani sa slobode, s obzirom da nisu postojali zakonski razlozi za određivanje pritvora. Kuntošu se stavlja na teret da je u prethodnom periodu, za sada na neutvrđen način, pribavio originalni primjerak Dejtonskog mirovnog sporazuma te ga sakrio i držao u svojoj kući na Palama gdje je isti pronađen prilikom pretresa od strane pripadnika MUP-a koji je izvršen po naredbi nadležnog suda. Istraga se nastavlja, a postupajući tužilac će odlučiti u kojem smjeru će se dalje odvijati rad na ovom predmetu'', kazala je Tojagić za N1.

Kuntoš je, podsjećamo, jučer predat u nadležnost ovog Tužilaštva, nakon jučerašnjeg hapšenja zbog sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave.

Sumnjiči se da je, nakon što je došao u posjed originalnog teksta Dejtonskog mirovnog sporazuma, napisanog na engleskom jeziku, tokom ove godine nudio dokument na prodaju s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 7

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mirsad

Sta ima da se brani covjek cuvao povjerljiv dokumenat kojeg je dobio na cuvanje od isti koji su ga i uhapsili.To je scenario za javnost a istina se ne iznos i.

1 0

Ma Hajte

Sve su to smutnje i podvale istih u Dodikovom društvu. Kad im je dejtonski sporazum smetao, onda je ,, nestao,, a sad kad se urušava genocidna tvorevina i kad tvorci genocida idu pod ključ, iza rešetaka, nađe se iznenada taj sporazum.

2 0

Sultan Erdogan

Dodi je spreman rođeno djete prodat i sina da mu ga niger učera samoa ostane na vlasti😂😂😂😂😂😂😂😂😂

1 1

* Sva polja su obavezna