Pune ruke posla za MUP RS zbog nedozvoljenog oružja

Pune ruke posla za MUP RS zbog nedozvoljenog oružja Izvor: N1 / Arhiv

U prvih devet mjeseci ove godine policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su otkrili i evidentirali 216 krivičnih djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", za koja su nadležnim tužilaštvima podnijeli 155 izvještaja protiv 173 lica.

U navedenom periodu ova policijska agencija realizovala je tri operativne akcije međunarodnog karaktera kao i više operativnih akcija na teritoriji Republike Srpske koje su bile usmjerene na sprečavanje ilegalne trgovine oružjem i eksplozivnim sredstvima.

Realizacijom istih je oduzeta veća količina oružja.

S obzirom na to da krivični predmeti nisu završeni, odnosno da se protiv osumnjičenih i optuženih vode postupci pred nadležnim sudovima, još uvijek nije utvrđeno da li su te osobe imale veze sa terorističkim organizacijama odnosno da li se radi o trgovcima oružjem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.

Komentara 2

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Posljednji komentari

Mirsad

Sve je to za pohvalu ali gdje zavrsaje to oruzije i eksplozivna sredstva.Da li ce biti predato oruzanim snagama ili ce ostati u skladistima Policije.

2 0

Mladen

šta bre ZAVRŠAJE ? Kakvo obrazovanje si ti stekao? Ovo su gramatičke osnove pa makar se taj novi jezik i "bosanski" zvao...

0 4

* Sva polja su obavezna